25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Skład ilościowy i jakościowy mikroflory powietrza w pomieszczeniach produkcyjnych jest jednym z najistotniejszych parametrów wpływających na warunki sanitarno-higieniczne produkcji. Powietrze ma kontakt nie tylko z gotowymi produktami, ale także z surowcem, aparaturą, opakowaniami i personelem.
Planowanie produkcji w standardowym pakiecie branżowego systemu IT staje przed licznymi wyzwaniami, które wynikają ze specyfiki danej branży oraz z indywidualnych potrzeb piekarni. Spełnienie różnorodnych wymagań w ramach jednego systemu informatycznego jest możliwe dzięki stworzeniu wydajnego i elastycznego narzędzia planowania
Zanim znowu spalisz odpady, pomyśl, czy rzeczywiście w ten sposób oszczędzasz i kto na tym najbardziej traci. Zanim ponownie wrzucisz śmieci do pieca, policz, czy nie opłaca się tego odzyskać. Zanim cokolwiek podejmiesz, przeczytaj to uważnie.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej pt.:
"Znakowanie produktów spożywczych". Konferencja odbędzie się 10 października 2013 r. w Warszawie, w Hotelu Marriott. Zarejestruj się już dziś!
O sprzedaży lodów w 99% decyduje pogoda. W Polsce, mało że sezon trwa krótko, to lato nie zawsze bywa gorące. W tym roku Polacy nie mieli ochoty na lody z powodu niskich temperatur. Jak informuje "Puls Biznesu, niedawna fala upałów nie ratuje sytuacji.
Wszystkie koncepty franczyzowe, które oferują klientom jogurty mrożone, w Polsce rozwinęły swoje sieci w 2012 r. głównie za sprawą franczyzobiorców. To i tak spory sukces, zważywszy na to, że to stosunkowo nowy produkt na polskim rynku, zaś otwarcie punktu z taką ofertą wiąże się z niebagatelną inwestycją.
Inicjatywa promująca pieczywo wśród konsumentów - ZielonyKlos.pl - uzyskała patronat honorowy Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Minister Stanisław Kalemba docenił zarówno pomysł, jak i zakres działania portalu.