25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Cukiernictwo to nie tylko słodkie kremy i puszyste biszkopty, ale przede wszystkim sztuka wyobraźni. Najważniejszy jest dobry pomysł, ale nie tylko pomysł na to, co zrobić, ale jak to zrobić. Na krótkie lekcje z pomysłem zaprasza małopolski cukiernik Robert Antczak.
– Są spore szanse na to, aby pieczywo ze znakiem QAFP pojawiło się w piekarniach już pod koniec roku – mówi Stanisław Butka, prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP w rozmowie z Mileną Zacharzewską.
W terminie 19-22 października br. w Stuttgarcie odbędzie się 24. edycja najważniejszej imprezy wystawienniczej dla rzemiosła piekarsko-cukierniczego w Niemczech – targów Südback. Pod wieloma względami impreza zapowiada się lepiej, jak zapewniają organizatorzy.
Przypominamy, że do końca września trwa projekt „Rzemieślnicze e-kw@lifikacje”, w ramach którego cukiernicy i piekarze mogą bezpłatnie potwierdzić swoje kwalifikacje i uzyskać tytuł czeladnika lub mistrza. Do udziału zaprasza Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.
Udostępniamy Państwu specjalne wydanie dodatku „Maszyny i urządzenia w Twojej piekarni i cukierni”. Prezentacje pojawiły się również w najnowszym "Mistrzu Branży" na stronach 45-52.
Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji w art. 15 ust. 1 pkt 4 zabrania pobierania opłat za przyjęcie towaru do sprzedaży. Wynika to z przypisania reguł panujących w małym handlu do sieciowej sprzedaży o większym zasięgu.
Wzrost liczby stosowanych dodatków do żywności związany jest z rosnącym zapotrzebowaniem oczekiwań nabywców na nowe rodzaje żywności, których rozwój zależy od pozytywnej lub negatywnej opinii konsumentów.