25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Certyfikat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” ma już ponad 500 artykułów spożywczych różnego typu, w tym także wyroby z branży piekarskiej. W trakcie lipcowego, 9. już audytu, eksperci programu nagrodzili kolejne produkty ‒ pieczywo i mąki 9 producentów z całej Polski.
Gliwicka firma Eco-Trade zachęca cukierników, piekarzy, pasjonatów do pochwalenia się własnymi słodkimi wypiekami. Jeżeli nie masz skonkretyzowanych planów na długi sierpniowy weekend, masz pasję wypiekania i lubisz wygrywać nagrody za kreatywność, ta propozycja jest dla Ciebie :)
Wiadomo już, kto w przyszłym roku będzie reprezentował Polskę w Pucharze Świata Lodziarzy Coppa del Mondo della Gelateria w Rimini. Z zaciętej rywalizacji 6 zespołów podczas V Lodziarskich Mistrzostw Polski (Expo Sweet) zwycięsko wyszedł bydgoski duet Aleksandry Sowy i Mariusza Buritty.
7-10 września br. zapraszamy piekarzy i cukierników do Lublina na Strefę Mistrza, która odbędzie się podczas Targów BAKEPOL. Tym razem zainspirujemy pieczywem z dodatkami oraz przekąskami o wysokich walorach smakowych i odżywczych. W programie również wykłady z udziałem ekspertów i wiele niespodzianek.
Co najczęściej zabija Polaków? Według statystyk głównym winowajcą są choroby układu sercowo-naczyniowego ‒ choroba niedokrwienna serca, hiperlipidemie i nadciśnienie tętnicze dotykają 20-50% osób dorosłych. Przyczyną zachorowalności są m.in. niezbilansowana dieta, w której obserwuje się brak pełnowartościowego pieczywa.
Budowanie własnej marki i rozkręcanie biznesu to ciężki kawałek chleba, zwłaszcza gdy konkurencja na rynku jest liczna. Dlatego trudno się dziwić, że w Polsce franczyza rozwija się w najlepsze, a rodzimi przedsiębiorcy coraz chętniej sięgają po gotowe rozwiązania.