25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Autorskie przetwory, słodkie smarowidła, konfitury czy pasty w słoikach coraz częściej pojawiają się w ofertach piekarni, kawiarni i cukierni. Stają się idealnym dopełnieniem (czy rozszerzeniem) asortymentu, odpowiadają na potrzeby klientów, a czasem – jak w tym roku – pomagają przetrwać trudny czas.
O chlebie wypiekanym według ponad 700-letniej receptury. Makaronikach z białego maku. Zmianach, jakie zaszły w ciągu 30 lat
jego pracy w branży. I o tym, dlaczego idąc do cukierni, wybiera zawsze sernik lub makowiec – opowiada Tomasz Korfel, szef produkcji Lajkonik, człowiek z misją.
Tortowy trend 20201? Czysta etykieta! Klienci nie chcą rezygnować z pięknych, kolorowych tortów. Ale jeszcze bardziej chcą by tort był w pełni naturalny.
Cynamon, goździki, imbir, ale też ziele angielskie - przyprawy korzenne to całe bogactwo smaków oraz właściwości przeciwzapalnych i antybakteryjnych. Niektóre jednak mogą zaszkodzić. Sprawdź, co potrafią ulubione zimowe przyprawy!
Pączkowe trendy, karnawał po francusku, włoskie chleby, przegląd firm szkoleniowych - dzięki styczniowemu wydaniu MB wejdziecie w nowy rok z głową pełną pomysłów! I optymizmu! Goszczący na naszej okładce Michał Doroszkiewicz przekonuje, że warto inwestować w swoje marzenia, bo te - nawet po wielu latach czekania - się spełniają.
Eksperci są zgodni - rok pandemii bardzo mocno wpłynął na tendencje, które będą obecne w 2021. Te, które już kształtowały rynek, okazały się nawet mocniejsze i ważniejsze dla konsumentów. Ten czas zweryfikował też i odrzucił wiele niepotrzebnych. Jakie trendy będą miały wpływ na piekarstwo 2021 roku