25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
14 listopada br. odbyła się kolejna edycja Targów Branżowych BMS-G Centrum Zaopatrzenia Piekarni i Cukierni. Po raz pierwszy w nowym miejscu – w Centrum Sportowo-Edukacyjnym Solne Miasto w Wieliczce – i w nowej odsłonie.
Według badań przeprowadzonych przez brytyjski magazyn konsumencki „Which” średnio jeden na pięć bochenków chleba sprzedawanych w supermarketach jako pieczywo na zakwasie nie jest wytwarzany w sposób tradycyjny i zawiera dodatkowe składniki. np. drożdże, ocet, kwas askorbinowy, jogurt.
Swoimi recepturami częstują najwięksi mistrzowie z Polski i zagranicy oraz finaliści World Chocolate Masters z Michałem Iwaniukiem na czele.Zapraszamy do lektury.
Już od października trwa IV edycja akcji Lesaffre Prestige Group propagującej ideę społecznej odpowiedzialności biznesu na co dzień. Zapraszamy piekarzy i cukierników z całej Polski do aktywnego uczestnictwa, zaangażowania pracowników i pozyskiwania nowych lojalnych klientów.
Ostatnie dni tegorocznej edycji konkursu fotograficznego „I Love Whole Grain” przyniosły kolejną niespodziankę. Pulę nagród powiększył nowoczesny, domowy młyn zbożowy Mockmill 100, ufundowany przez producenta Wolfgang Mock GmbH.
Tylko do 20 grudnia 2018 r. trwa tegoroczna edycja konkursu fotograficznego „I Love Whole Grain”. Tematem przewodnim są zdjęcia pieczywa – najbardziej pożądane są zdrowe chleby, bułki i inne wypieki... ciemne, z pełnego ziarna. Technika i surowce dowolne (wymóg to minimum 30% mąki pełnoziarnistej).
Przedsiębiorcom grudzień powinien kojarzyć się z kosztami, bo koniec roku to ostatni moment na obniżenie podatku. Właściciele firm zapraszają więc pracowników na świąteczną kolację, obdarowują ich prezentami, a także dokonują „pospiesznych” zakupów, które uchronią przed przyszłoroczną zmianą przepisów podatkowych.