25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
25 kwietnia w siedzibie firmy Zeelandia miało miejsce wyjątkowe wydarzenie – spotkanie z samym Frankiem Haasnootem, zwycięzcą konkursu Word Chocolate Master w 2011 roku, który swoją przygodę z cukiernictwem rozpoczął ponad 25 lat temu!
4 maja swoje święto obchodzą piekarze. Dzięki nim każdego dnia od wczesnych godzin porannych możemy cieszyć się wyborem świeżego pieczywa. To, że praca piekarza nie jest łatwa wiemy wszyscy, ale na czym dokładnie polega – o tym przeciętny zjadacz chleba nawet nie myśli.
Portugalski chocolatier Daniel Gomez stworzył najdroższą czekoladkę świata. Wpis do Światowej Księgi Rekordów Guinnessa zapewniła mu pokryta 23-karatowym złotem pralina w kształcie diamentu warta ok. 10 tys. dolarów.
Chociaż uprawiana od tysięcy lat niebieska kukurydza znana jest głównie w Ameryce, współcześnie zyskuje na popularności również w Europie. Dlaczego? Swoje pięć minut zawdzięcza nie tylko lepszym niż w żółtej kukurydzy właściwościom prozdrowotnym oraz przyjemnemu smakowi, ale także… nietypowej barwie.
Czym są lody rzemieślnicze? Czy określenie „rzemieślnicze” oznacza to samo, co naturalne? Ile w nich proszku lub owocowej pasty? Te pytania nurtują niektórych klientów, gotowych za porcję swojego ulubionego deseru zapłacić nawet kilkanaście złotych.
Wokół nas wiosna, czas nowej energii, rozwoju i wzrostu – co znalazło również odbicie w kondycji i skali naszych targów. Po raz kolejny miło nam jest stwierdzić, że rośniemy - dzięki Państwu i razem z Państwem.
Z początkiem lutego wystartował Projekt OPEN oferujący nieoprocentowane pożyczki na kształcenie dla osób dorosłych. Po dwóch miesiącach funkcjonowania, na stronie Projektu zarejestrowało się ponad 300 Użytkowników zainteresowanych podniesieniem swoich kompetencji.