25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Z okazji 10-lecia Akademii Mistrza firma ZT „Kruszwica” S.A. zaprasza do wzięcia udziału w jubileuszowym konkursie „MAESTRO WYPIEKÓW”. Konkurs skierowany jest do profesjonalistów z branży cukierniczej, piekarskiej i lodziarskiej.
Nasz mózg nie spocznie, dopóki nie dostanie tego, czego chce. A chce energii, czyli glukozy. „Zamawia” poprzez uczucie głodu to, co jest potencjalnym jej źródłem. Myślimy, że potrzebujemy słodyczy, a tak naprawdę poszukujemy cennych źródeł energii. Skąd czerpać dobrej klasy energię dla naszego mózgu?
Marka Marguerite znana we Francji już od 1919 roku jest partnerem mistrzów cukiernictwa, a teraz także w Polsce jest dostępna dla ambitnych artystów cukierniczych. Firma CSM Polska dzieląc się pasją do cukiernictwa i wysoką jakością produktów zaprasza do odkrycia nowego smaku z gamy nadzień pralinowych Croquant.
165 stron wiedzy na temat smaku czekolady - książka Renaty Januszewskiej, “Hidden Persuaders in Cocoa and Chocolate” to owoc jej wieloletniej pracy jako sensora smaku. I dowód na to, że smak to wielopoziomowe doznanie.
Uczniu, podejmij wyzwanie razem z mistrzem szkolącym lub nauczycielem zawodu! Wydobądź z słodkiej tradycji Kujaw i Pomorza to, co najlepsze i zawalcz o zwycięstwo!
Już na początku roku Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi informowało, że zgodnie z unijnymi normami producenci żywności roślinnej będą zmuszeni do zmian nazw tych produktów, które mogłyby wprowadzać w błąd konsumentów, sugerując im, że mają do czynienia z artykułami odzwierzęcymi.
Czy dłonie, które wyrabiają i formują chleb, mają wpływ na finalny smak bochenka? 16 piekarzy z całego świata wzięło udział w bezprecedensowym eksperymencie, który przyniósł zaskakujące wyniki.