25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
XXIII finał Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz przyniósł nie tylko smaczny powiew wiosny, ale też miłe zaskoczenie. Na podium stanęły aż 4 dziewczyny, w tym 2 finalistki części dla piekarzy. Taka sytuacja zdarza się raz na kilka lat.
Pieczywo stanowi istotny element naszej codziennej diety, jest ważnym źródłem składników odżywczych i bioaktywnych, w szczególności błonnika pokarmowego. Z tego powodu istotnym etapem produkcji chleba i przetworów zbożowych jest wybór gatunków i odmian najcenniejszych pod względem ich zawartości.
Gdy zaczynał praktykować rolnictwo ekologiczne i promować bioprodukty, narażał się na krytykę i kpiny. Dziś przyjmuje wycieczki, spotyka się z dziennikarzami i uczy innych. Rozmawiamy z Mieczysławem Babalskim, jednym z pionierów polskiego ekorolnictwa, właścicielem gospodarstwa i młyna.
Spożycie pieczywa w Polsce spada - jest to związane z modą na diety, na produkty wytwarzane w domu i zdrową żywność, wynika z przekonania, że pieczywo jest w dużej mierze produktem wysoko przetworzonym i może powodować wzrost masy ciała.
6 monoporcji stworzonych krok po kroku na oczach uczestników i szczegółowo omówionych - tak zapowiada się kolejne szkolenie Ashanti School. Poprowadzi je światowej renomy włoski pastry chef - Gianluca Fusto.
Wytwórnia Lodów Polskich "U Lodziarzy" wypuściła na rynek rikszę do sprzedaży lodów, która swoim designem wzbudza zachwyt klientów. Zaprojektował ją Adam Zdanowicz, twórca customowych jednośladów. Robił rowery na zamówienie takich sław jak legendarny Slash z Guns N'Roses, Organek, Michał Szpak czy Zbigniew Hołdys.
To kolejna próba ustanowienia rzecznika praw osób prowadzących działalność gospodarczą i tym razem udana. Dziś, w ostatnim dniu na złożenie rocznego PIT-a, w życie wchodzi Konstytucja Biznesu. W efekcie przedstawiciel mikro-, małych i średnich firm na linii firma-urzędnik rozpocznie swoją pracę na jesieni tego roku.