![Targi dobre jak tiramisu - SIGEP 2018](/public/artykuly-sponsorowane/910/4244/910_4244_14774_136x94.jpg)
Targi dobre jak tiramisu - SIGEP 2018 0
To już lada chwila! Rusza największa i najbardziej znacząca impreza branżowa. 20. stycznia w Rimini zaczyna się SIGEP. To właśnie tam zaprezentuje się nasz narodowy team podczas Gelato World Cup.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
To już lada chwila! Rusza największa i najbardziej znacząca impreza branżowa. 20. stycznia w Rimini zaczyna się SIGEP. To właśnie tam zaprezentuje się nasz narodowy team podczas Gelato World Cup.
więcejNowe przepisy poszerzyły katalog wydatków na badania i rozwój, które można zaksięgować w kosztach firmy, jednak z obserwacji Tax Care – największego biura rachunkowego dla mikroprzedsiębiorstw w Polsce – wynika, że są one niedoceniane przez właścicieli firm.
więcejJuż 19 stycznia po raz pierwszy do oficjalnej sprzedaży wprowadzona zostanie naturalnie różowa czekolada Ruby. Wszystko to za sprawą umowy podpisanej przez odkrywcę czwartego typu czekolady, szwajcarską markę Barry Callebaut z japońskim oddziałem Nestle.
więcejZgodnie z założeniami pakietu klimatyczno-energetycznego 3x20 państwa UE powinny stopniowo zwiększać udział energii pozyskiwanej ze źródeł odnawialnych (OZE), tak aby w 2020 r. wyniósł on 20% (dla Polski 15%). To wymusza na polskim rządzie konieczność stworzenia korzystnych warunków inwestowania w odnawialne moce wytwórcze.
więcejJedzenie pączków w karnawale to prawdziwie smaczna tradycja. Podobno jedzenie ich w Tłusty Czwartek zapewnia szczęście na cały rok. Są tacy, którzy biją rekordy w ilości zjedzonych pączków. Są też tacy, którzy potrafią zjeść ich dziesięć w nieco ponad 4 minuty
więcejKiedy utytułowany mistrz cukiernictwa pisze książkę o chlebie, to wiedz, że coś się dzieje. „Chleb” Tomasza Dekera to wydawnictwo ascetyczne w formie, a zdjęciowo prawie monochromatyczne. Jeśli po Dekerze spodziewaliśmy się książki z bajecznie kolorowymi, perfekcyjnymi deserami, możemy być zaskoczeni.
więcejMłodzi cukiernicy kolejny raz mają okazję, by wykazać się swoim talentem cukierniczym i wyobraźnią - zapraszamy do III edycji konkursu, który odbędzie się podczas 9. edycji Sweettargów.
więcej