25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Podium lodziarskich mistrzostw w Rimini nikogo już nie zaskakuje. Pierwsze miejsce zgarnęli Francuzi. Hiszpanie i Australijczycy powtórzyli wynik z 2016 r. Polski team pod wodzą kapitana Tomasza Szypuły musiał zadowolić się 7. miejscem, ale pokazał naprawdę światową klasę!
Czy stosowanie nowoczesnych urządzeń do odzysku energii się opłaca? To pytanie najczęściej stawiane przez piekarzy. Odpowiedź jest prosta: oczywiście, nikt nie inwestuje w tę technologię z miłości do bliźniego. To musi się opłacać i możliwie szybko przynieść choćby częściowy zwrot kosztów jej instalacji.
Informacja zawarta w tytule jest prawdziwa tylko częściowo…18 stycznia 2018 r. Erg System S.A. pożegnała się ze swoją nazwą i od tego momentu będzie funkcjonować na rynku jako bekuplast S.A. Nastawienie na ciągły rozwój, zadecydowało o wejściu Erg System S.A. do niemieckiej grupy bekuplast.
Konkurs Master Challenge w trzeciej edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze! To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor. Zapraszamy do udziału w Master Challenge by Schöller!
Istotnym kosztem działalności w zakresie produkcji ciastkarsko-piekarskiej są wydatki na energię, w tym energię elektryczną. Wszystkie działania prowadzące do ich redukcji są godne zainteresowania. Warto zastanowić się choćby nad inwestycją we własną elektrownię, która będzie produkować energię ze źródeł odnawialnych.
Złociste, supercienkie i słodkie wafelki, aromatyczna chałwa, a także coraz popularniejsza tahini – te wszystkie przysmaki zawdzięczają swój wyjątkowy aromat i smak niepozornym, drobnym ziarenkom, czyli sezamowi. Jest on bardzo często wykorzystywany w przemyśle spożywczym, piekarnictwie i cukiernictwie...