25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Już za kilka dni swoje talenty, umiejętności i pomysły zaprezentują młodzi piekarze, cukiernicy i po raz pierwszy kucharze! Adepci tych sztuk staną w szranki w wojewódzkich eliminacjach, które są przepustką do prestiżowego ogólnopolskiego finału organizowanego we Wrocławiu. Wkrótce eliminacje wielkopolskie we Wrześni!
Pieczywo, ciastka, herbatniki, płatki śniadaniowe – m.in. w tych wyrobach trzeba będzie regularnie sprawdzać zawartość akryloamidu, toksycznego związku, który zwiększa ryzyko wystąpienia raka u wszystkich grup konsumentów. Określono również środki minimalizujące jego obecność w poszczególnych grupach żywności.
Dlaczego to właśnie Francja uznawana jest za kolebkę najlepszego cukiernictwa? Dlaczego żaden deser nie powinien być uznany za idealny i czego potrzeba do tego, by beza i ciasto francuskie zawsze się udały – tajniki francuskiego cukiernictwa zdradza najbardziej znany francuski cukiernik w Polsce Thierry Ayel.
Są młodzi, zdolni, zdeterminowani i pełni pasji. Patrycja Janusz, Aleksandra Niziołek, Edyta Szusterowska i Krystian Sak - to oni zrobili największe wrażenie na jurorach oraz internautach i zostali laureatami IV edycji konkursu organizowanego przez Akademię Mistrza.
Bakalland uruchomił pierwszą na polskim rynku Platformę Zakupową, w której można zakupić bakalie, przekąski w postaci batonów zbożowych, batonów proteinowych, produkty śniadaniowe oraz produkty do wypieków.
Po ostatnich latach lekkiej stagnacji, spowodowanej nasilającą się konkurencją wewnętrzną i wyzwaniami związanymi m.in. ze współpracą z sieciami handlowymi, rynek słodyczy czeka lekkie ożywienie. Wynika to przede wszystkim z dobrej koniunktury, ewoluującej oferty dostosowanej do zmieniających się trendów konsumenckich, jak równi
„Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” – słowa noblisty George’a Bernarda Shawa powinny być mottem i drogowskazem każdego przedstawiciela szeroko pojętej branży gastronomicznej. Tylko kuchnia tworzona z miłością, pasją i z sercem daje gwarancję sukcesu.