25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Co prawda najwięcej rogali świętomarcińskich zjadanych jest 11 listopada, ale w tym roku w centrum uwagi były one również 3 listopada. Nie tylko ze względu na to, że przyznane zostały certyfikaty z prawem do wytwarzania ich jako produktu regionalnego. Poznański rogal doczekał się też swojej podobizny na znaczku pocztowym!
Na Śląsku Cieszyńskim trudno sobie wyobrazić Boże Narodzenie bez domowego wypieku miniaturowych ciasteczek. Od kilku lat nikt nie wyobraża sobie początku grudnia bez konkursu na najlepsze cieszyńskie ciasteczka. Cukierniczy challenge dla uczniów powiatu cieszyńskiego już 5 grudnia br. w ZSTiO w Skoczowie.
Żeby realnie myśleć o przyszłości piekarstwa rzemieślniczego i tradycyjnego pieczywa, należy skupić się na teraźniejszości
i wypracować wspólne rozwiązania, które pozwolą nam zatrzymać negatywny trend dotykający rzemiosła. Z takiego założenia wyszło SRP RP, które zorganizowało wrześniową debatę dla piekarzy.
Pod wieloma względami jest niezastąpiona. Wprawia w dobry humor, neutralizuje jesienną melancholię i uzależnia jak mało co. Zniewala kobiety, urzeka mężczyzn, a przede wszystkim ma niesamowitą moc inspirowania cukierników i pasjonatów słodkości. Zobaczcie, co z niej przygotowali i na ile sposobów.
12 lipca br. weszły w życie nowe przepisy dotyczące przeciwdziałania nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi. Wprowadzona regulacja ma przeciwdziałać nadużywaniu siły ekonomicznej dostawców, producentów albo nabywców produktów wobec swoich kontrahentów...
Racibórz, gdzie mieści się siedziba organizatorów programu promocyjnego „Doceń polskie”, obchodzi w tym roku jubileusz 800-lecia nadania praw miejskich. Z tej okazji, z inicjatywy redakcji tygodnika „Nowiny Raciborskie” i Urzędu Miasta Racibórz, przygotowano specjalną kapsułę czasu, która zostanie otwarta najszybciej za 50 lat.
Wbrew wcześniejszym zapowiedziom rządzących, ograniczenie na terenie Rzeczpospolitej Polskiej handlu w niedziele najprawdopodobniej nie wejdzie w życie od 1 stycznia 2018 r. Dodatkowo w mediach pojawiają się od kilku dni wypowiedzi polityków, które mogą świadczyć o chęci rozszerzenia zakazu handlu na wszystkie niedziele.