25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Oglądanie filmów o tematyce kulinarnej łączy przyjemność, jaka płynie z obcowania z dobrym kinem, ze zdobywaniem wiedzy merytorycznej. Poniżej prezentuję subiektywne zestawienie filmów o smacznej tematyce, gdzie rolę pierwszoplanową grają wypieki i nie tylko. Lepiej nie oglądać ich, będąc głodnym.
Wbrew czarnym prognozom polski konsument nadal dość chętnie kupuje chleb, bułki oraz drożdżówki. Dlaczego zatem zwiastuje się, że nadchodzi koniec epoki piekarni? I od czego zależy ich przyszłość?
Za nami już trzy edycje konkursu Bake & Play organizowanego przez Akademię Mistrza. Setki fantastycznych prac, kilkanaście trudnych konkursowych zadań, dziesiątki dostrzeżonych młodych talentów i zachwyt jurorów nad umiejętnościami adeptów sztuki cukierniczej – tak można podsumować 3 lata funkcjonowania cukierniczego konkursu.
Poszukujemy coraz bardziej wyrafinowanych metod i technik wymuszenia na kliencie zakupu towaru. Zapominamy przy tym o prostych rozwiązaniach, starych jak świat, których fundamentem są emocje i praca na zmysłach.
Nie ma jednej, uniwersalnej odpowiedzi na pytanie: jak najlepiej urządzić sklep? Sprzedawca musi zaprojektować go, biorąc pod uwagę swoich klientów, produkty i towarzyszące sprzedaży usługi dodatkowe. Dlatego powinien posiadać elementarną wiedzę na temat zachowań konsumentów i sposobów ich przemieszczania się po sklepie.
Nadzienia Lauretta po raz drugi z rzędu zdobyły Medal Europejski, nagrodę przyznawaną przez prestiżowy klub przedsiębiorców Business Center Club. Komisja konkursowa ponownie doceniła wysokie standardy jakości, konkurencyjność produktów oraz rosnący eksport.
Jak szacuje Federacja Polskich Banków Żywności, w Polsce marnuje się ok. 9 mln ton żywności rocznie. Marnowanie żywności to jednak problem globalny i narastający. Okazuje się też, że najczęściej wyrzucamy… pieczywo.