![Po prostu… #GELATO!](/public/artykuly-sponsorowane/32/3309/32_3309_11356_136x94.jpg)
Po prostu… #GELATO! 0
Gelato to coś więcej, niż lody! To wiekowa tradycja i niepowtarzalny włoski smak. By to podkreślić, SIGEP zadecydował o wprowadzeniu międzynarodowej sieciowej akcji „Po prostu – GELATO”.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Gelato to coś więcej, niż lody! To wiekowa tradycja i niepowtarzalny włoski smak. By to podkreślić, SIGEP zadecydował o wprowadzeniu międzynarodowej sieciowej akcji „Po prostu – GELATO”.
więcejAmerykański piekarz Mark Sinclair po raz pierwszy przyjechał do Europy rok temu, by poprowadzić szkolenie z wypieku chleba dla pasjonatów i rzemieślników piekarstwa. W maju po raz pierwszy gościł w Polsce – na zaproszenie Biopiekarza Bogdana Smolorza.
więcejWykreślanie i dokonywanie sprostowań w rejestrze CEIDG bez wszczynania postępowania administracyjnego czy negatywne konsekwencje dla przedsiębiorców, którzy nie aktualizują wpisów – to tylko niektóre ze zmian, jakie wprowadziła nowelizacja ustawy o swobodzie działalności gospodarczej.
więcejW czerwcowym wydaniu "Mistrza Branży" piszemy: o żelaznych zasadach Sylwii Krębuszewskiej-Kozieł, umiejętności przewidywania i sukcesie żywieckiej Piekarni Cukierni Gałuszka. O rzemieślniczym pieczywie bezglutenowym Bogdana Smolorza. O kulturze żywieniowej, która pozwoli od nowa spojrzeć na sklepy firmowe piekarni i cukierni.
więcejZapraszamy wszystkich piekarzy i właścicieli piekarni, bez względu na wielkość firmy i staż pracy, do wzięcia udziału w prestiżowym konkursie na Piekarza Roku 2016! Przypominamy też o możliwości wystartowania w konkursie na "Rzeźbę Piekarsko-Cukierniczą". Gdzie? W Jaworze podczas Święta Chleba i Piernika.
więcejW poszukiwaniu wyjątkowego pieczywa stosujemy różnorodne mąki, a jednak podstawą smaku i zapachu wciąż pozostaje wielofazowa fermentacja. Do przygotowania prostego zaczątku (tzw. matecznika) potrzebujemy mąki i wody. A co się dzieje, gdy matecznik inicjuje wyciąg ze specjalnie sfermentowanego maceratu roślinnego?
więcejRenata Martyna, Monika Robakowska, Damian Wiśniewski i Łukasz Wylenżek – oto skład Sweet Team Poland. Zespół polskich młodych cukierników ma w planach zrobić coś wyjątkowego, a tym samym podgryź światową czołówkę sugarcrafterów. Kiedy? Podczas listopadowego Cake International Birmingham 2016!
więcej