25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Od 1 stycznia 2016 r. wszyscy przedsiębiorcy zatrudniający powyżej 5 osób powinni mieć aktywny profil PUE ZUS, służący między innymi do obsługi elektronicznych zwolnień lekarskich. Na szczęście istnieje możliwość upoważnienia innych osób do obsługi platformy ZUS PUE w imieniu przedsiębiorcy.
…to mistrzami świata w lodziarstwie byliby Polacy. W Rimini Paweł Petrykowski, Michał Wiśniewski, Marek Moskwa i Maciej Majzon-Wójtowicz pod wodzą team menadżera Michała Doroszkiewicza pokazali lodziarstwo sięgające gwiazdek Michelin. Wokół polskiego zespołu zrobił się szum po degustacji lodów z trawą żubrową.
Singapur to wyspa, miasto i państwo. Według malajskiej legendy dawno temu książę z Sumatry odwiedził wyspę Temasek. Szukając schronienia przed burzą, napotkał lwa. Potraktował to jako dobrą wróżbę i założył Singapurę, czyli Miasto Lwa. Współczesny Singapur to jedno z najbogatszych i najnowocześniejszych państw świata.
Przykazanie na wiosnę: rozgryzajmy i smakujmy świat, ile się da! Bądźmy wścibscy, podpatrujmy i szukajmy w tym pomysłów dla siebie. Tak jak to robią Goście i Autorzy marcowego wydania "Mistrza Branży".
Jedni malują kolorowymi farbami, inni czekoladą, a niektórzy kolorowymi barwnikami na czekoladzie! Tak właśnie robi Anna Szczepłek ze Sztuki Czekolady, która postanowiła połączyć pasje kulinarne z tymi artystycznymi i otwarła sklep z wyjątkowymi pralinkami. Czym jeszcze wyróżniają się jej czekoladki?
Zapraszamy do zapoznania się z wywiadem przeprowadzonym w ramach Rozmów Biznesowych WorldFood Warsaw. Dyrektor generalny PFPŻ ZP - Andrzej Gantner mówi o perspektywach i wyzwaniach stojących przed branżą spożywczą w 2016 r.