25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
26 lutego br. w Lublinie, Wiesław Kucia wspólnie z żoną Anną oficjalnie otwarli Szkołę Artystyczną w zupełnie nowej odsłonie. W nowym miejscu – w doborowym towarzystwie, przy dobrym jedzeniu i efektownych pokazach zaprzyjaźnionych mistrzów – zainaugurowali kolejny, bogatszy, etap firmy.
Moda na jedzenie śniadań poza domem umacnia się w Polsce coraz bardziej. Nic więc dziwnego, że restauracje prześcigają się w propozycjach porannego menu i oferują klientom prawdziwy śniadaniowy raj.
Dziś pieczywo możemy kupić nie tylko w piekarni lub cukierni, ale w każdym osiedlowym sklepiku, kawiarni, a nawet w bistro i na stacji paliw. Zaletą takiej sytuacji jest to, że w wielu z tych miejsc dostępne jest pieczywo prosto z pieca. Na rynku coraz więcej jest sklepów serwujących własne wypieki.
Resort finansów rozważa podniesienie limitu, po przekroczeniu którego przedsiębiorca staje się podatnikiem VAT. Innym pomysłem jest wprowadzenie uproszczonej formy rozliczania się z VAT dla małych firm.
Jak smakuje Polska? Na to pytanie stara się odpowiedzieć Magdalena Tomaszewska-Bolałek w książce o angielskim tytule „Polish Culinary Paths”. Chińska, japońska oraz koreańska wersja językowa to publikacje przygotowane dla Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP oraz Ambasady RP w Seulu.
Tysiące specjalistów z branż piekarniczej, cukierniczej i sektora HoReCa ponownie spotka się między 7-9 kwietnia 2016 na w Rumunii. Swoją obecność potwierdziło 133 wystawców z 25 krajów. Zwiedzający targi będą mieli okazję zobaczyć najnowsze trendy i technologie.
Bez wątpienia autorzy zgłoszonych receptur postarali się, by Wielkanoc w tym roku była na bogato! Zobacz propozycje doświadczonych technologów i mistrzów oraz ambitnych uczniów, którzy od kilku tygodni zabiegają o głosy Czytelników. Głosować można do 25 marca. Zapraszamy!