25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Le Cordon Bleu, Instytut Paula Bocuse oraz Espai Sucre – trzy marzenia każdego cukiernika, piekarza i kucharza. Nauczycielami są wybitni mistrzowie i zdobywcy gwiazdek Michelin. Edukacja rygorem często przypomina żołnierską musztrę albo szalone eksperymenty, ale kto tam był, wie, że warto.
Podczas targów Expo Sweet na stoisku firmy GETH nr 78 gościem specjalnym będzie francuski mistrz piekarstwa Christopher Zunic, który w strefie piekarniczej każdego dnia odbywać się będą pokazy technologiczne z wykorzystaniem kwasu pszennego TradiLevain.
Każdy z nas słyszał na pewno powiedzenie, że „je się oczami”. Przyznajmy, że jest w tym dużo prawdy. To potrawy i przysmaki, które pięknie i świeżo wyglądają, przyciągają naszą uwagę i to na nie mamy natychmiast ochotę! To zjawisko na pewno tyczy się także, jeżeli nie w szczególności, wyrobów cukierniczych.
12 stycznia br. w ZSZ nr 2 we Wrześni poznaliśmy zwycięzców wielkopolskiego etapu Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. Wśród młodych cukierników zabłysnął Bartłomiej Lisiak z Leszna. W grupie piekarskiej wyróżnił się Łukasz Reszel z Pleszewa.
Zwycięzcą zakończonej niedawno II edycji Bake & Play został Kamil Zdziebłowski. Na drugim stopniu podium stanęła zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu – Justyna Borecka. Miejsce trzecie zajęła Aleksandra Pudelska.
Wegetarianie to grupa konsumentów, o której względy mocno zabiegają producenci żywności. Konieczność wyeliminowania z żywności produktów zwierzęcych i odzwierzęcych spowodowała, że przemysł spożywczy na szerszą skalę stosuje najlepsze odpowiedniki żelatyny. I to z bardzo dobrym skutkiem.