25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Każdy, kto jest fanatykiem czekolady i przebywa obecnie w Warszawie, powinien czym prędzej obrać kierunek na stołeczne Muzeum Kolejnictwa. W czasie ferii zimowych, czyli 1-14 lutego, można tam zobaczyć Czekoladową Makietę Kolejową wykonaną przez wybitnego polskiego cukiernika, Maestra Czekolady E. Wedel - Janusza Profus.
Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza na konferencję "Składniki żywności - aktualne wymagania prawne". Spotkanie odbędzie się 3 marca br. w Hotelu Marriott w Warszawie.
Nowo powstające piekarnie nie są już takie same, jak 30 lat temu… Aby sprostać oczekiwaniom klienta, który w tym czasie stał się bardzo wymagający i który może zastąpić chleb wieloma innymi produktami, piekarnie przechodzą metamorfozę. Warto wiedzieć, jak pozytywnie zmieniać się wraz z naszymi klientami.
Niewielka piekarnio-kawiarnia pojawiła się pod koniec 2015 r. w galerii handlowej Sopot Centrum. Klimatyczne miejsce wpisuje się w coraz popularniejszą koncepcję punktów, gdzie można nie tylko kupić świeże pieczywo, ale również usiąść i dobrze zjeść.
Jak co roku, firma Savpol, wraz z partnerami zaprasza na cykl Seminariów Lodziarskich odbywających się w czterech miastach południowej Polski - Wrocławiu, Czeladzi, Krakowie oraz Rzeszowie.
Jak smakuje i pachnie Laos? Na pewno pachnie kokosem i bagietkami, te ostatnie to pozostałość z czasów, gdy kraj był częścią francuskich Indochin. Smakuje zaś soczyście owocowo i kwaskowato z racji dodatku marynowanych warzyw.
Bydgoska Piekarnia Murmiłło nie jest zakładem z długą historią, ale od początku istnienia stawia na jakość i tradycję. Zakład powstał w 2009 r., gdy więcej mówiło się w branży o bankructwach niż o nowych otwarciach. Adam Mrozik postanowił jednak zaryzykować.