25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
"Polskie desery - tym razem jabłka i sery" - pod takim hasłem została ogłoszona kolejna edycja Mistrzostw w Przygotowaniu Deseru na Expo Sweet 2016. Kto może wziąć w nich udział oraz jakie są kryteria oceny - przeczytajcie już teraz! I zostańcie nowymi mistrzami!
Od 1 września br. polskie szkoły mają zmienić sposób żywienia dzieci – takie wymogi stawia przed nimi nowe rozporządzenie ministra zdrowia. Jak przekonuje Fundacja BOŚ, nowe przepisy to dobry i słuszny kierunek, mimo że wymagają pracy ze strony dyrektorów szkół czy ajentów sklepików szkolnych.
Być może niektórym Czytelnikom dosadny wydźwięk niniejszego artykułu wyda się nieco na wyrost. Jestem jednak zdania, że zamieszczone poniżej treści doskonale odzwierciedlają to, co dzieje się na billboardach, a także w reklamach prasowych, czy telewizyjnych...
To pytanie zadają sobie nie tylko producenci żywności, ale również wytwórcy opakowań. Dziś poprawna pod względem prawnym i graficznym etykieta nie gwarantuje osiągnięcia powodzenia w sprzedaży.
Zapraszamy do lektury wakacyjnego wydania Mistrza Branży! Z nami wypoczynek będzie inspirujący i jeszcze słodszy! Poznacie włoską mistrzynię cukrowych dekoracji – Eleonorę Coppini, Iwonę Rudek – ambitną właścicielkę Cukierni i Piekarni Polskiej, Kingę Paruzel blogerkę, która z swojej pasji uczyniła profesję.
Dobre, bo bezglutenowe! - taką dewizą kieruje się już ogromna rzesza konsumentów. Czy sukces tego trendu ma szansę osiągnąć również produkty organiczne? Przekąski i wypieki organiczne wciąż stanowią niszową grupę, ale zdaje się, że wkrótce nadejdzie ich moment, donosi Euromonitor International.
10-13 października br. Lublin zaprasza na 5. edycję targów BAKEPOL. W tym roku targom przyświeca hasło „Nowoczesne technologie w służbie smaku”. Jak wydobyć głębię smaków i zawładnąć podniebieniami klientów? Odpowiedź będzie można znaleźć na targach BAKEPOL.