Marmolady Poltino dla profesjonalistów 0
Nadchodzi Tłusty Czwartek – wypróbuj marmolady z owoców z polskich upraw i sadów!
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Nadchodzi Tłusty Czwartek – wypróbuj marmolady z owoców z polskich upraw i sadów!
więcejNajwiększe w regionie targi cukiernicze, piekarnicze i lodziarskie odbędą się w Katowicach w dniach od 28 lutego do 2 marca.
więcej17-18 stycznia br. we włoskim Rimini odbyły się Mistrzostwa Świata Młodych Cukierników, w których Polskę reprezentowali Weronika Stimma i Michał Palarczyk. Choć młodzi Polacy spisali się na medal i dali z siebie wszystko, nie przebili się przez koalicję Japończyków, Francuzów i Tajwańczyków.
więcej…plany związane ze szkoleniami w zakresie dekorowania tortów w stylu angielskim. Choć znana dekoratorka nie przedłużyła współpracy z firmą Modecor i już nie występuje jako ambasador włoskiej marki w Polsce, to rok 2015 za powiada się dla niej równie pracowicie.
więcejJuż po raz siódmy etap wojewódzki Turnieju na Najlepszego ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz odbył się w Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 im. Powstańców Wielkopolskich we Wrześni. 13 stycznia br. najlepsi uczniowie ze szkół województwa wielkopolskiego przystąpili do turniejowej rywalizacji.
więcejZakwasy piekarskie to gotowe preparaty, które ułatwiają proces produkcji pieczywa, zawierające dzikie drożdże, bakterie wytwarzające kwas mlekowy oraz kwas octowy. Umożliwiają przygotowanie ciasta w łatwy i szybki sposób, które bez użycia zakwasu musiałoby być poddawane długotrwałej fermentacji.
więcejW związku z ogromnym zainteresowaniem szkoleniem ze znakowania żywności hurtownia A.J. Motyl postanowiła zorganizować dodatkowy termin – 02 lutego 2015r.
więcej