25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Czy spożycie chleba w Polsce naprawdę spada? Ile pieczywa zjadają Polacy? Czy organizowanie Świąt Chleba ma wpływ na tę ilość? O tym i innych kwestiach związanych z pieczywem rozmawiamy z dr. nauk technicznych Henrykiem Piesiewiczem, konsultantem merytorycznym Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP.
Tegoroczna edycja targów Expo Sweet w Warszawie będzie obfitować w premiery. 22 lutego odbędzie się promocja książki „Słodko-słodkie” autorstwa Małgorzaty Weber, wybitnej znawczyni stylu angielskiego i mistrzyni dekoracji cukierniczych.
Wszystkich zainteresowanych szkoleniami, targami lub dniami otwartymi zachęcamy do zaglądania do Terminarza, w którym znalazło się już 105 terminów na 2015 rok.
Najważniejsze i największe wydarzenia przedstawicieli branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej w Polsce mają miejsce naprzemiennie, w latach parzystych podczas Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych targów POLAGRA-TECH w Poznaniu, w latach nieparzystych na targach BAKEPOL w Lublinie.
To nie żart. I Mistrzostwa Śląska dla cukierników mają swojego anioła – dokładnie Łukasza Anioła. Ma 24 lata, jest cukiernikiem i pochodzi ze Śląska. Uparł się, że właśnie tutaj trzeba zorganizować konkurs, który będzie promował zawód i śląskie tradycje cukiernicze.
Za niecały miesiąc ruszą specjalne warsztaty lodziarskie prowadzone przez Mistrzów: Aleksandrę Sowę i Fillippo Novelli! Pokazy odbędą się w Poznaniu (9 marca), we Wrocławiu (10 marca), Krakowie (11 marca), Warszawie (12 marca) oraz w Gdańsku (13 marca). Zapraszamy!
Zapraszamy wszystkie cukiernie i piekarnie do uczestniczenia w konkursie ogłoszonym przez Zespół Promocji Targów „BAKEPOL” z Międzynarodowych Targów Poznańskich.