25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Za nami 6. edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi. Rekordowa była nie tylko liczba wystawców (ponad stu), którzy mieli do dyspozycji aż dwie hale (łącznie ponad 5 tys. m2 powierzchni!), ale także odwiedzających.
Trudno odmawiać ludziom prawa do wyboru między artykułami spożywczymi, w których zastosowano substancje dodatkowe, a tymi, które wyprodukowano bez ich udziału. To jest istota nowego unijnego rozporządzenia o przekazywaniu informacji m.in. o składzie produktów spożywczych.
30 listopada 2014 r. dobiegł końca jeden z ciekawszych projektów podnoszących kwalifikacje zawodowe nauczycieli przedmiotów zawodowych. W projekcie Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu udział wzięło 267 uczestników i uczestniczek: nauczycieli i instruktorów, zorganizowanych w 21 grupach.
Co tak naprawdę sprawia, że jednych sprzedawców postrzegamy jako kompetentnych, a innych nie? Na co należy zwrócić szczególną uwagę w procesie rekrutacji oraz jaką drogę wybrać – rekrutować sprzedawców „kompletnych” czy postawić na ich doskonalenie?
Któż z nas choć raz nie zachwycił się kwiatami? Kto choć raz nie zanurzył nosa w kwiecistej czuprynie, by potem, odurzony wonią, starać się zapamiętać ją jak najdłużej... Pamięć nie jest jednak najlepszym sposobem do zatrzymania ulotnego zapachu. O wiele lepiej jest go po prostu … zjeść.
Jedno jest pewne, emocje po Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które w dniach 4-5 lutego odbyły się w Gdańsku, długo nie opadną. Podczas targów można było zapoznać się z ofertą na ok 100 stoiskach wystawienniczych, które odwiedziło blisko 2 000 gości.