25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Egzaminy zawodowe kończące zasadnicze szkoły zawodowe i technika postrzegane są przez uczniów jako bezwartościowa formalność. Potwierdzają to dane statystyczne, które pokazują, że coraz mniej absolwentów przystępuje do tej formy potwierdzania kwalifikacji zawodowych.
"Mistrz Branży" łączy ludzi. W październikowym wydaniu jeszcze więcej miejsca oddajemy Wam, rzemieślnikom czy osobom związanym z branżą. Co to oznacza? Więcej rozmów z branżą, więcej artykułów, w których młodzi rzemieślnicy prezentują swoje umiejętności i pasje. Nowe pomysły, nowe twarze i ten sam dobry "Mistrz Branży".
Trudno zaskakiwać konsumentów ciągle tymi samymi produktami wzbogacanymi „nieśmiertelnymi” dodatkami do żywności. Nie umniejszając oczywiście ich roli i wagi, zainteresowaliśmy się roślinami, które są rzadziej stosowane w przemyśle piekarskim, a którym wcale nie brakuje walorów. Czy są warte uwagi?
O zmieniających się warunkach pracy w piekarni, o potrzebie zdobywania nowych kwalifikacji i konieczności szkolenia nauczycieli zawodu opowiada Stanisław Bigda w rozmowie z Agnieszką Sulewską.
Są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia, rozbudzają wyobraźnię i długo nie pozwalają o sobie zapomnieć. Swoim wyglądem, smakiem, zapachem cieszą każde zmysły… DESERY.
Dane Państwowej Inspekcji Sanitarnej z roku 2011 mogą budzić obawy. Zaledwie 37% zakładów produkcyjnych wdrożyło obowiązkowy system zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP.
Na przełomie września i października br. grupa polskich piekarzy i cukierników spędziła słoneczny tydzień na uroczej greckiej wyspie Kos. Wycieczkę zorganizowała firma Pfahnl Polska, producent mąk, gotowych mieszanek, polepszaczy oraz dodatków do cukiernictwa.