25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W Poznaniu, jak co roku tydzień przed dniem św. Marcina, dowiemy się, które piekarnie i cukiernie otrzymają potwierdzenia uzyskania prawa do wytwarzania rogali świętomarcińskich - produktu regionalnego chronionego prawem UE. Uroczyste wręczenie potwierdzeń odbędzie się 4 listopada br. w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej.
Co Pan/Pani sądzi o targach BAKEPOL w Lublinie? Poniżej publikujemy opinie zaproszonych firm, które wystawiając się w Lublinie, dały duży kredyt zaufania organizatorom targów BAKEPOL. Teraz przyszedł czas na podsumowanie: co sądzą o nowej lokalizacji? czy spełniła ich oczekiwania? I czy warto wrócić do Lublina za 2 lata?
Wydają się niepozornym składnikiem mieszanek bakaliowych, płatków müsli i jogurtów, ale w istocie są prawdziwą skarbnicą wartości odżywczych i smaku. Ile możliwości dla cukierników, a nawet piekarzy, kryje się w daktylach? Poznaj ich historię, rodzaje, właściwości oraz szerokie zastosowanie nie tylko w cukiernictwie.
W ostatnim tygodniu listopada ruszy internetowy plebiscyt świąteczny "Receptury świąteczne”. Walka o laur i sympatię Czytelników będzie się toczyć w dwóch kategoriach: Receptura Mistrza, Receptura Ucznia.
Po raz czwarty Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Lublinie, z okazji Dnia Edukacji Narodowej, zorganizowała Dzień Mistrza Szkolącego. Uhonorowanie mistrzów szkolących uczniów w ramach praktycznej nauki zawodu odbyło się 12 października br. w Hotelu Vesaria w Lublinie.
21 listopada br. firma Jars zaprasza na szkolenie: Vademecum wiedzy o prawie żywnościowym – przegląd przepisów prawnych obowiązujących w branży spożywczej. Zgłoszenia są przyjmowane do 13 listopada.
22 października br. w firmie Jars odbędzie się szkolenie dla producentów czekolady i wyrobów czekoladowych. Zakres szkolenia obejmuje zagadnienia: migracyjnego wykwitu tłuszczu na powierzchni produktów czekoladowych oraz kontroli jakości sensorycznej czekolad i wyrobów czekoladowych.