25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Przy Krajowej Izbie Gospodarczej powstała Krajowa Rada Rolnictwa Ekologicznego. To odpowiedź na liczne sygnały wskazujące na potrzebę funkcjonowania takiej instytucji, zajmującej się rozwojem polskiego rolnictwa ekologicznego i prowadzenia dialogu pomiędzy Ministrem a organizacjami działającymi na rzecz jego rozwoju.
Jedną z form zatrudniania pracowników jest umowa o dzieło. Kodeks cywilny reguluje warunki dotyczące zawierania takich umów. Podpisuje się ją w sytuacji, gdy praca ma prowadzić do osiągnięcia określonego efektu (materialnego lub niematerialnego), co oznacza, że jest to umowa rezultatu.
Swój udział w rozmowach handlowych edycji 2018 zgłosili już kupcy m.in. z Wietnamu, Hiszpanii, Hong Kongu, Turcji, Bułgarii, Pakistanu, Rumunii, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Mołdawii. Kolejny raz na targach zagości pawilon włoski Bellavita.
Z roku na rok rośnie świadomość Polaków jako konsumentów, dlatego też chętniej wybieramy produkty wytwarzane metodami rzemieślniczymi zamiast tych produkowanych masowo. Taki trend widoczny jest między innymi w branży cukierniczej. Dlaczego Polacy coraz chętniej odwiedzają pracownie cukiernicze i jakie wypieki zamawiają?
Największe targi branży cukierniczo-piekarskiej i lodziarskiej już 25 lutego. To doskonała okazja, by spotkać się z naszą redakcją. Przeczytajcie, co dla Was przygotowaliśmy, gdzie dokładnie nas znajdziecie i jak otrzymać wejściówkę dla Gościa Specjalnego Mistrza Branży.
Jaki jest sekret sióstr Anny i Igi Sarzyńskich? Dlaczego mistrz cukiernictwa Tomasz Deker napisał książkę o chlebie? Jak rodził się pomysł na najciekawszą polską szkołę kulinarną Ashanti i jakie plany na jej przyszłość ma Małgorzata Michalska? Co znalazło się na liście przebojów piekarsko-cukierniczych na 2018 r.?
Jak wygląda proces certyfikacji ekologicznej? Jakie są aktualne trendy i prognozy dla rynku żywności ekologicznej? W jaki sposób regulowane jest powstawanie produktów BIO ijak wdrożyć ekologiczną produkcję w firmie? Na te pytania odpowiemy podczas szkolenia.