25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Dlaczego to właśnie Francja uznawana jest za kolebkę najlepszego cukiernictwa? Dlaczego żaden deser nie powinien być uznany za idealny i czego potrzeba do tego, by beza i ciasto francuskie zawsze się udały – tajniki francuskiego cukiernictwa zdradza najbardziej znany francuski cukiernik w Polsce Thierry Ayel.
Są młodzi, zdolni, zdeterminowani i pełni pasji. Patrycja Janusz, Aleksandra Niziołek, Edyta Szusterowska i Krystian Sak - to oni zrobili największe wrażenie na jurorach oraz internautach i zostali laureatami IV edycji konkursu organizowanego przez Akademię Mistrza.
Bakalland uruchomił pierwszą na polskim rynku Platformę Zakupową, w której można zakupić bakalie, przekąski w postaci batonów zbożowych, batonów proteinowych, produkty śniadaniowe oraz produkty do wypieków.
Po ostatnich latach lekkiej stagnacji, spowodowanej nasilającą się konkurencją wewnętrzną i wyzwaniami związanymi m.in. ze współpracą z sieciami handlowymi, rynek słodyczy czeka lekkie ożywienie. Wynika to przede wszystkim z dobrej koniunktury, ewoluującej oferty dostosowanej do zmieniających się trendów konsumenckich, jak równi
„Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” – słowa noblisty George’a Bernarda Shawa powinny być mottem i drogowskazem każdego przedstawiciela szeroko pojętej branży gastronomicznej. Tylko kuchnia tworzona z miłością, pasją i z sercem daje gwarancję sukcesu.
Od 1 stycznia 2018 obowiązuje znowelizowana ustawa o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi. Nowe przepisy są związane z wprowadzeniem opłaty recyklingowej za wydawaną przy kasie jednorazową torbę plastikową.
Coraz częściej na produktach spożywczych można spotkać godło jakości „Doceń polskie”, a może być ich jeszcze więcej. 31 stycznia w Sosnowcu odbędzie się 27. atestacja żywności. Swój udział potwierdzili producenci z całej Polski, ale nadal można przesyłać swoje zgłoszenia. Udział w certyfikacji jest bezpłatny.