25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Wśród 14 zawodników kulinarnej kadry polskiej jest tylko dwóch cukierników: Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski. To oni będą reprezentować nasz kraj, tworząc słodki bufet podczas międzynarodowych mistrzostw w Luksemburgu.
5 grudnia 2017 r. w Szanghaju otwarta została największa na świecie kawiarnia Starbucks. Na powierzchni 2,7 tys. mkw. umieszczono nie tylko strefę kawiarnianą, zbiorniki do palenia kawy, ale także… piekarnię.
Fotowoltaika funkcjonuje na świecie od ponad 30 lat.To system, który pozwala generować prąd elektryczny z energii słonecznej. Dzięki sprawdzonym komponentom i użyciu nowoczesnych rozwiązań realne jest uniezależnienie się od dostawcy prądu.
Pierniki, makowce, keksy, serniki - świąteczne przysmaki nęcą wyglądem, zapachem i smakiem. Świąteczny stół się bez nich się nie obejdzie! Ale czy jest możliwe by zrezygnować w nich z… cukru? A przez to uczynić zdrowszymi?
Święta Bożego Narodzenia w Polsce stoją pod znakiem nie tylko karpia i barszczu, ale także świątecznych wypieków. Chociaż tradycja przygotowywania ich w domu jest nadal bardzo silna, co czwarty Polak sięga również po gotowe produkty np. z rzemieślniczych cukierni.
Już w starożytności żądano „chleba i igrzysk!”, a w XVIII w. m.in. w wyniku drastycznego wzrostu cen pieczywa wybuchła rewolucja francuska. Współcześnie w Polsce, chociaż spożycie pieczywa spada, nadal jest ono towarem podstawowym, na który powinno być stać każdego.