25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Tysiące specjalistów z branż piekarniczej, cukierniczej i sektora HoReCa ponownie spotka się między 7-9 kwietnia 2016 na w Rumunii. Swoją obecność potwierdziło 133 wystawców z 25 krajów. Zwiedzający targi będą mieli okazję zobaczyć najnowsze trendy i technologie.
Bez wątpienia autorzy zgłoszonych receptur postarali się, by Wielkanoc w tym roku była na bogato! Zobacz propozycje doświadczonych technologów i mistrzów oraz ambitnych uczniów, którzy od kilku tygodni zabiegają o głosy Czytelników. Głosować można do 25 marca. Zapraszamy!
22 marca br. odbędzie się spotkanie on-line z ekspertem kancelarii JWP Rzecznicy Patentowi w sprawie ochrony praw własności przemysłowej w kontekście zmian w przepisach. Na stronie www.jwp.pl, w godz. 10.00-12.00, na pytania odpowiadać będzie rzecznik patentowy Magdalena Maksimowska.
W tę niedzielę (27 marca), podczas obchodów Wielkanocy, wiele osób uczci święto czekoladową ucztą. Mimo podkreślania, jak niezdrowe mogą być wyroby czekoladowe spożywane w nadmiarze, wydaje się, że wielu konsumentów sięga po nie ze względu na korzyści emocjonalne.
W ten weekend w wielu cechach w Polsce odbędą się uroczystości ku czci św. Klemensa, patrona piekarzy. Na Górnym Śląsku, w Bytomiu i Rybniku, obchody połączono ze Świętem Rzemiosła. Zapraszamy do udziału!
Co jest najlepszym źródłem inspiracji? Dla nas zawsze byli i są nim ludzie z pasją. Po raz kolejny mieliśmy przyjemność gościć osoby wyjątkowe i nietuzinkowe, związane z cukiernictwem, piekarstwem i lodziarstwem. Dzięki ich pokazom Strefa Mistrza Branży idealnie wpisywała się w tematykę SweetTARGów i dodawała targom smaku :)