25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Tegoroczna strefa Mistrza Branzy i MTP kusić będzie zapachem biopieczywa, jadalnych kwiatów i najlepszej czekolady. Nie zabraknie interesujących pokazów i wykładów, które poruszą aktualne problemy i trendy branży, a także zainspirują niejednego odwiedzającego do zmian w swoim sklepie lub zakładzie.
Wraz z początkiem sierpnia br. Rosja wprowadziła embargo na import polskich warzyw i owoców, w tym jabłek. Już kilkanaście godzin po ogłoszeniu tej decyzji dziennikarze jednego z ogólnopolskich dzienników rozpoczęli akcję „Jedz jabłka na złość Putinowi”, a my postanowiliśmy jabłka podać w pysznej formie.
Mieczysław Chojnowski – mistrz świata w cukiernictwie z 2001 r. i Jacek Zięba – technolog żywności – razem współpracują od 2001 r. W Akademii Mistrza od 2009 r. zorganizowali i przeprowadzili niejedno szkolenie cukiernicze.
W kuchni azjatyckich krajów wygląd potraw odgrywa bardzo dużą rolę. Nie inaczej jest w Tajlandii, stolicy carvingu – sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach, która zagościła również w Europie.
Wedel postanowił hucznie świętować tegoroczny Międzynarodowy Dzień Czekolady. 4 września na Placu Defilad w Warszawie marka zaprezentowała czekoladową rzeźbę Pałacu Kultury autorstwa maestro czekolady Janusza Profusa.
Pozyskanie klientów jest... łatwe, proste i przyjemne. Jeśli jesteś zaskoczony tym stwierdzeniem, a na co dzień zmagasz się ze zwiększeniem sprzedaży swoich produktów, nadszedł odpowiedni moment, aby coś zmienić. Najwyższy czas, aby wyłowić klientów w sieci i poszerzyć rynek odbiorców, a także zwiększyć sprzedaż.
Tegoroczna POLAGRA TECH obfitować będzie w ciekawie zorganizowane wydarzenia, których tematyka dostosowana została przede wszystkim do potrzeb biznesowych branży piekarskiej i cukierniczej. A wszystko rozpocznie się już 28 września – Dniem Piekarza i Cukiernika.