25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Kilka lat temu zafascynował go proces fermentacji, potem zakochał się w pieczeniu chleba. Spod jego rąk wychodzą piękne bochenki, które ozdabia osobistym, ważnym przesłaniem i sprzedaje lokalnie, w systemie abonamentowym, znanym jako BaeKer KraeKer. W swojej mikropiekarni działa tak, by niczego nie marnować.
Najpierw był Adam Borowicz, „synek” z Rudy Śląskiej, który zasłynął programem „To je Borowicz. Podróże ze smakiem”. Teraz przyszła pora na Elę Hurek, również z Rudy Śląskiej, która tworzy urodzinowe torty artystyczne, ma niebanalne pomysły na wypieki i stworzyła markę własną Ooo Ciastko.
Mistrzowie swojego fachu chętnie dzielą się bogatym doświadczeniem i głębią wiedzy. Ktoś chętny tej wiedzy chłonąć? Zapraszamy do łódzkiej Akademii Kulinarnej.
Niezależnie od tego, czy chodzi o sery, pieczywo, czy dania gotowe: żadna inna branża nie podlega presji kosztowej tak bardzo jak spożywcza. Efektywność ekonomiczna wymaga wydajności procesów. Pomagają w tym funkcjonujące na rynku rozwiązania cyfrowe, które oferują wiele możliwości zwiększenia przejrzystości i obniżenia kosztów.
Kto by nie słyszał o polskim cukierniku i piekarzu, finaliście World Chocolate Masters 2015, a także właścicielu znanej piekarni Polska European Bakery&Chocolat w Meksyku?! Sławomir Korczak, bo o nim mowa, coraz częściej gości w Polsce dzięki szkoleniom w Szkole Artystycznej W. Kuci w Lublinie. Już w styczniu kolejne warsztaty.
Jesień to sezon czekoladowych słodkości – dłuższe wieczory sprawiają, że sięganie po drobną przekąskę, jak batony i wafle, jest coraz częstsze. Producent słodyczy ETi zapytał Polaków, jakie są zwyczaje związane z ich konsumpcją.