Piekarze, którzy stali się chlebem 0
Czy dłonie, które wyrabiają i formują chleb, mają wpływ na finalny smak bochenka? 16 piekarzy z całego świata wzięło udział w bezprecedensowym eksperymencie, który przyniósł zaskakujące wyniki.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Czy dłonie, które wyrabiają i formują chleb, mają wpływ na finalny smak bochenka? 16 piekarzy z całego świata wzięło udział w bezprecedensowym eksperymencie, który przyniósł zaskakujące wyniki.
więcejOsoba z niepełnosprawnością intelektualną to też pracownik. I to dobry. Przekonują o tym pracodawcy, którzy zdecydowali się na zatrudnienie takiej osoby, a także pomysłodawcy akcji #NormalniesiePRACUJE. W czym może sprawdzić się pracownik z niepełnosprawnością?
więcejBadania laboratoryjne firmy Libra Polska wykazały, że błonnik kakaowy może być tańszy od kakao o co najmniej 30%
więcej21 kwietnia br. do Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu zjechali rzemieślnicy i przedsiębiorcy z całego Śląska. Powód? Jubileuszowa, XXV Wielka Gala Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.
więcejW połowie czerwca zarezerwuj dwa dni na jedyne w Polsce i największe w tej części Europy specjalistyczne targi Gluten Free EXPO. To tu sprawdzisz ofertę najlepszych producentów żywności bezglutenowej, restauracji i ośrodków wypoczynkowych z programu MENU BEZ GLUTENU oraz skosztujesz dobrej kuchni bezglutenowej!
więcejXXIII finał Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz przyniósł nie tylko smaczny powiew wiosny, ale też miłe zaskoczenie. Na podium stanęły aż 4 dziewczyny, w tym 2 finalistki części dla piekarzy. Taka sytuacja zdarza się raz na kilka lat.
więcejPieczywo stanowi istotny element naszej codziennej diety, jest ważnym źródłem składników odżywczych i bioaktywnych, w szczególności błonnika pokarmowego. Z tego powodu istotnym etapem produkcji chleba i przetworów zbożowych jest wybór gatunków i odmian najcenniejszych pod względem ich zawartości.
więcej