25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
„Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” – słowa noblisty George’a Bernarda Shawa powinny być mottem i drogowskazem każdego przedstawiciela szeroko pojętej branży gastronomicznej. Tylko kuchnia tworzona z miłością, pasją i z sercem daje gwarancję sukcesu.
Od 1 stycznia 2018 obowiązuje znowelizowana ustawa o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi. Nowe przepisy są związane z wprowadzeniem opłaty recyklingowej za wydawaną przy kasie jednorazową torbę plastikową.
Coraz częściej na produktach spożywczych można spotkać godło jakości „Doceń polskie”, a może być ich jeszcze więcej. 31 stycznia w Sosnowcu odbędzie się 27. atestacja żywności. Swój udział potwierdzili producenci z całej Polski, ale nadal można przesyłać swoje zgłoszenia. Udział w certyfikacji jest bezpłatny.
Rok 2017 był dla nas szczególnie ważny. Została zrealizowana część planu biznesowego. Wyczekiwany przez Wielu dział piekarski stał się częścią oferty Libra Polska.
Serdecznie zapraszamy na „Spotkanie Piekarzy i Cukierników Śląskich”, które odbędzie się w dniach 11-12.02.2017, Hotel „Jaskółka”, ul. Zdrojowa 10, Ustroń Śląski
Wdrożenie split payment odroczono, ale przepadły zapisy przychylne właścicielom małych firm. Dodatkowy rachunek w banku z ograniczonym do niego dostępem, kontrahent, który płaci przedsiębiorcy jedynie kwotę netto oraz bardziej uważne obracanie gotówką – tak będzie wyglądać rzeczywistość ponad 1,5 mln podatników VAT od 1.07.
Podważenie podlegania ubezpieczeniom przez ZUS ma na celu udowodnienie pozorności zawartej umowy, w celu skorzystania z zasiłku. Postępowanie to ma miejsce najczęściej w przypadku pracowników zatrudnionych na umowę o pracę, gdzie istnieją podejrzenia, że umowa o pracę została zawarta właśnie na potrzeby skorzystania z zasiłku.