- Takie parametry techniczne nie są możliwe do osiągnięcia w innych miesiarkach – orzekli inżynierowie firmy Techklips oraz Mechaniki Maszyn Bartkowiak, tym samym ogłaszając nową erę dla polskich miesiarek IMMBIS. Czy rzeczywiście jest to przełomowa oferta?
Podobne artykuły
Było, jest i będzie, czyli Spomasz Bydgoszcz w trzech odsłonachAllsupply – EUROPA zjednoczona w różnorodnościAutomatyzacja transportu koszyNajważniejszy patent innowacyjnej miesiarki zawsze leży w zastosowaniu odpowiednich rozwiązań napędu dzieży i mieszadła. Są one podyktowane takimi priory-tetami, jak: efektywność miesienia różnych ilości ciast i różnych ich rodzajów, bezpieczeństwo oraz higiena pracy. Nie inaczej jest w przypadku miesiarek stacjonarnych z dzieżą wyjezdną marki IMMBIS.
Główne zalety miesiarek IMMBIS:
- intensywne i wydajne miesienie ciasta – pozwala uzyskać optymalne parametry techniczne ciasta pszennego, pszenno-żytniego, wyborowego oraz cukierniczego,
- równomierne wymieszanie składników ciasta, już przy ilościach nie przekraczających 5% objętości dzieży,
- 2 prędkości miesienia z możliwością zmiany kierunku obrotów dzieży,
- falownik do indywidualnego sterowania prędkością miesienia.
Parametry techniczne miesiarek (w zależności od modelu):
- pojemność dzieży: od 120 l do 500 l,
- obroty miesiadła: pierwszy bieg 70-120 obr./min,
- drugi bieg 160-220 obr./min,
- obroty dzieży: 11 obr./min.
Usprawnienia techniczne ułatwiające obsługę urządzenia i poprawiające ergonomię pracy:
- możliwość ustawienia indywidulanej prędkości dla każdego biegu,
- prosty czytelny panel,
- automatyczne zapięcie dzieży,
- hydrauliczny system mocowania,
- ledowe oświetlenie wnętrza dzieży,
- bezdotykowy,
- laserowy pomiar temperatury ciasta,
- cicha praca.
Gwarancja 24 miesiące