...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AS

Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu - 13-16 sierpnia 2015

Dziewiąta edycja jednej największych imprez kulinarnych w Polsce rusza w czwartek 13 sierpnia i potrwa do niedzieli. Głównym miejscem wydarzeń jest jak co roku poznański Stary Rynek.

Ogólnopolski Festiwal Dobreg Smaku w Poznaniu - to tutaj odbywa się stanowiący jeden z najważniejszych elementów festiwalu, wieli Jarmark Dobrego Smaku. Swoje kramy rozłoży na nim w tym roku ponad 140 wystawców.

Doskonałej jakości wędzone ryby z mazur i kurpiowskie chleby sąsiadować będą z piwami z lokalnych browarów, podlaskimi wędlinami i kozimi serami z Podkarpacia. Nie zabraknie gości z zagranicy – oliwki z Prowansji i przetwory z włoskich trufli konkurować będą o podniebienia gości z węgierskimi skwarkami z mangalicy, gruzińskimi pierożkami chinkali i grecką chałwą. By odwiedzić wszystkie stoiska festiwalu warto więc zarezerwować sobie więcej niż jedno popołudnie.

Sierpniowa impreza w Poznaniu to jednak dużo więcej niż jarmark. Scena festiwalu grać będzie przez cztery dni. Popołudnia należą do szefów kuchni. W czwartek w szranki konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo staną kucharze specjalizujący się w daniach regionalnych. Piątek poświęcimy kuchni historycznej, sobota to Dzień z Powiatem Poznańskim nie zabraknie więc dań z najbliższego nam regionu. Niedziela to Europejski Dzień Produktu Regionalnego i Tradycyjnego – gospodarzem sceny będzie Grzegorz Łapanowski.

Wieczorami zabrzmi muzyka. Wśród wykonawców są między innymi Ewa Nawtot z Gentle Jazz Tiro, zespół Affabre Concinui i Dixie Company. Muzyczną kurtynę festiwalu już w czwartkowy wieczór podniesie pełnymi energii dźwiękami Kaukazu gruziński zespół Zumba Panduri Folk.

Wielbiciele kultury gruzińskiej mogą też wziąć udział w warsztatach tamtejszej kuchni, które poprowadzi Giorgi Beżuaszwili. Podczas pozostałych warsztatów i laboratoriów pochylimy się nad tematami polskich win, zielonych herbat, ryb i owoców morza w kuchni czy wołowiny rasy highland.

Gościem specjalnym tegorocznej edycji imprezy jest Robert Makłowicz, występujący nie tylko w roli smakosza i podróżnika ale też historyka (którym jest z wykształcenia) oraz festiwalowego sommeliera. W czwartek wygłosi on wykład o historii kuchni i jej związkach z religią i polityką podczas konferencji popularno-naukowej w Centrum Brama Poznania, tego samego dnia poprowadzi laboratorium smaku na temat polskich i środkowoeuropejskich win. W piątek zaprosi na kolację Kaczka i Wino przygotowaną wspólnie z Krystianem Szopką szefem kuchni poznańskiego hotelu Sheraton.

Osią tegorocznej imprezy jest projekt „Stół Mieszka i Dobrawy” w ramach którego, obok wspomnianych już pokazów kuchni historycznej zapraszamy Państwa na arcyciekawą konferencję popularno-naukową w Bramie Poznania i nietypowe bo skupione na kuchni sprzed tysiąca lat dziecięce warsztaty smaku.

Organizatorem tegorocznej edycji imprezy jest nowopowstała Fundacja Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku. Coraz większy nacisk kładziemy na kulturowe aspekty kuchni. Festiwal oczywiście nadal będzie miejscem radosnego smakowania i zabawy ale w kolejnych latach planujemy realizować szereg działań, których celem jest ukazywanie historii, kultury i współczesności kulinariów jako dziedzin będących elementami szeroko pojętej kultury i dziedzictwa krajów, narodów, regionów, grup etnicznych i wspólnot. Brzmi bardzo poważnie, ale na pewno będzie też bardzo smacznie! Mówi Wojciech Lewandowski, prezes Fundacji.

Szczegółowe informacje o Festiwalu i program znaleźć można na stronie www.FestiwalDobregoSmaku.pl  

Fotorelacja z poprzednich edycji:

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji