Nawiązując do jednego z tematów moich szkoleń, a mianowicie „Cute Wodland –frame”, chcę się z wami podzielić krótkim tutorialem figurki sowy, która mogłaby znaleźć się na ramce wśród innych postaci.
Podobne artykuły
Sugarcrafting z Angeliką Chwyć: Kwiatowe wzoryPiernik 3D "Podróż szczurka"Angry Bird CakeŚwiatowej klasy ekspertka prezentuje:
- autorskie techniki dekorowania,
- ciekawe eksperymenty z surowcami,
- niezbędne narzędzia i akcesoria, które ułatwiają pracę dekoratorom.
Tutorial
1. Przygotuj ulubioną masę cukrową w kolorach i proporcjach zbliżonych do tych na zdjęciu. Ja najczęściej używam połączenia masy cukrowej z czekoladą plastyczną (1:1)
2. Rozgnieć większy kawałek tak, aby powstał owalny krążek. Staraj się zachować zaokrąglone krawędzie
3. To samo zrób z drugą częścią turkusowego koloru. Dół tego elementu zgnieć nieco na dole, żeby powstał kształt jak na zdjęciu
4. Połącz ze sobą oba elementy
5. Rozgnieć trzy kremowe kawałki masy tak, aby powstały „placki”.
6 i 7. Dwa mniejsze przyklej na głowie, pozostawiając nieco więcej miejsca na górze. Trzeci kawałek zgnieć u dołu i dopasuj do brzuszka sowy. Następnie dużą kulką wykonaj wgłębienia
8. Z dwóch równych kulek w kolorze pomarańczowym zrób kształt sopla (podobny do brzuszka) i od szerszej strony przetnij na trzy części
9. Następnie z małych turkusowych kulek wykonaj również kształt sopla i lekko go zaokrąglij. Przyklej elementy do sowy
10. Wykorzystaj ozdobny dziurkacz, użyj kwiatków do wykonania skrzydeł. Sklej 4-5 kwiatków za pomocą odrobiny wody
11. Kwiatuszki zgnieć u dołu i ułóż dowolnie
Kreatywny sugarcrafting z Angeliką Chwyć – w tym cyklu artykułów Angelika Chwyć, artystka, dekoratorka, właścicielka SugarArt – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze https://www.facebook.com/angelika.chwyc , Mistrzyni Świata w Dekoracji Tortów, podzieli się z Wami warsztatem tworzenia cukrowo-czekoladowych dekoracji.
Zobacz numery Mistrza w których były artykuły z tego cyklu | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |