...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Sugarcrafting z Angeliką Chwyć: Cute Woodland – sowa

Nawiązując do jednego z tematów moich szkoleń, a mianowicie „Cute Wodland –frame”, chcę się z wami podzielić krótkim tutorialem figurki sowy, która mogłaby znaleźć się na ramce wśród innych postaci.

Światowej klasy ekspertka prezentuje:
- autorskie techniki dekorowania,
- ciekawe eksperymenty z surowcami,
- niezbędne narzędzia i akcesoria, które ułatwiają pracę dekoratorom.

 

Tutorial


1. Przygotuj ulubioną masę cukrową w kolorach i proporcjach zbliżonych do tych na zdjęciu. Ja najczęściej używam połączenia masy cukrowej z czekoladą plastyczną (1:1)


2. Rozgnieć większy kawałek tak, aby powstał owalny krążek. Staraj się zachować zaokrąglone krawędzie


3. To samo zrób z drugą częścią turkusowego koloru. Dół tego elementu zgnieć nieco na dole, żeby powstał kształt jak na zdjęciu


4. Połącz ze sobą oba elementy


5. Rozgnieć trzy kremowe kawałki masy tak, aby powstały „placki”.


6 i 7. Dwa mniejsze przyklej na głowie, pozostawiając nieco więcej miejsca na górze. Trzeci kawałek zgnieć u dołu i dopasuj do brzuszka sowy. Następnie dużą kulką wykonaj wgłębienia


8. Z dwóch równych kulek w kolorze pomarańczowym zrób kształt sopla (podobny do brzuszka) i od szerszej strony przetnij na trzy części


9. Następnie z małych turkusowych kulek wykonaj również kształt sopla i lekko go zaokrąglij. Przyklej elementy do sowy


10. Wykorzystaj ozdobny dziurkacz, użyj kwiatków do wykonania skrzydeł. Sklej 4-5 kwiatków za pomocą odrobiny wody


11. Kwiatuszki zgnieć u dołu i ułóż dowolnie

Kreatywny sugarcrafting z Angeliką Chwyć – w tym cyklu artykułów Angelika Chwyć, artystka, dekoratorka, właścicielka SugarArt – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze https://www.facebook.com/angelika.chwyc , Mistrzyni Świata w Dekoracji Tortów, podzieli się z Wami warsztatem tworzenia cukrowo-czekoladowych dekoracji.

Zobacz numery Mistrza w których były artykuły z tego cyklu | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji