...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KORZENIEWSCY Formy Wózki piekarnicze, materiał promocyjny

Zdrowy chleb to nie tylko dobry skład...

...ale również odpowiednia forma niezagrażająca zdrowiu konsumenta. Piekarzu, wybierając formy, kupuj mądrze. Wybieraj atestowane materiały, dzięki którym możesz dać swoim konsumentom dobre pieczywo, bez narażania na utratę zdrowia, a jednocześnie zapewniając sobie solidne rozwiązania na długie lata.

Produkujemy formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej z atestem PZH, ponieważ promujemy wy­łącznie zdrowe i bezpieczne rozwiązania dla piekarzy! Stosując stal kwasoodporną można wypiekać każde pieczywo pszenne, ale przede wszystkim żytnie i razowe, co w przypadku aluminium czy stali powleka­nej aluminium (AluSteel) nie jest możliwe. Formy i zestawy form wypiekowych z Alu-Steel, tak samo jak formy z aluminium, są niedopuszczone do kontaktu z żywnością o charakterze kwaśnym o pH < 4,5, a co za tym idzie – nie mogą być używane do wypieku każdego rodzaju chleba. Od 20 lat stawiamy na wysoką jakość i spe­cjalizację produkcyjną, co przyniosło nam zamówienia od najlepszych piekarni zwra­cających uwagę na wyposażenie zawsze z aktualnymi dopuszczeniami do kontaktu z żywnością.

 

Dlaczego (NIE) stal nierdzewna – wg oficjalnej informacji NIZP-PZH stale nie­rdzewne nieposiadające w składzie niklu nie mogą otrzymać atestu do kontaktu z żywnością. Piekarzu, jeżeli Twoje formy ze stali nierdzewnej „trzymają magnes”, to znaczy, że zostałeś oszukany, ponie­waż taka stal nie jest dopuszczona do kontaktu z żywnością!

Dlaczego (NIE) alusteel i aluminium – ponieważ NIE ma i od 2009/2010 nigdy nie było dopuszczenia (atestu) do kontaktu z potrawami o charakte­rze kwaśnym. W przypadku zarysowania powłoki w alusteel produkt dodatkowo ma kontakt ze stalą, która nie jest dopuszczona do kontaktu z żywnością.

Dlaczego (NIE) powłoki nieprzywiera­jące – powłoki nieprzywierające w porów­naniu z tradycyjnym natłuszczaniem są bar­dzo kosztowne, a każde drobne uszkodzenie i dalsze stosowanie naraża zdrowie konsu­mentów. Decydując się na powłoki, nie ma powrotu do stanu pierwotnego, przez co stajemy się uzależnieni od nakładania ko­lejnych powłok w przypadku uszkodzenia. Dodatkowo substancje wchodzące w skład powłok są zagrożeniem dla środowiska i zdrowia ludzi. Każda kolejna regenera­cja dodatkowo zanieczyszcza środowisko.

 

Dlaczego (TAK) stal kwasoodporna (gat: aISI 304, 1.4301) – do produkcji form wypiekowych wybieramy stal kwaso­odporną, ponieważ jest to obecnie jedy­ny bezpieczny materiał, w którym można wypiec każdy gatunek pieczywa. Spawane (NIE! zgrzewane) formy ze stali kwasood­pornej są pierwszym wyborem piekarzy, którzy dbają nie tylko o jakość pieczywa, ale również o swoje finanse. Stal kwaso­odporna jest łatwa w czyszczeniu, można ją myć w zmywarkach, nie ma narażenia na zarysowania powłok, nawet po wielu latach użytkowania wyczyszczone zestawy spawane (NIE! zgrzewane) wyglądają jak nowe. 


Dzięki swoim parametrom formy ze stali kwasoodpornej marki KORZENIEWSCY otrzymały Rekomendację Stowarzyszenia Polska Ekologia do wypieku rozmaitego sortu pieczywa we wszystkich piekarniach, a w szczególności w certyfikowanych piekarniach EKO.

 



Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji