
Lokalnie i ze smakiem 0
I Festiwal Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego zgromadził prawdziwe tłumy, a uczestnicy konkursu oraz wystawcy udowodnili, że lokalnie nie znaczy na niższym poziomie.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
I Festiwal Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego zgromadził prawdziwe tłumy, a uczestnicy konkursu oraz wystawcy udowodnili, że lokalnie nie znaczy na niższym poziomie.
więcejStowarzyszenie „Pro Carpathia” jako jedyny podmiot z Polski wzięło udział w międzynarodowych targach pieczywa Kruste & Krume Brotfestival, 23 marca 2019 r., na terenie Marx Halle w Wiedniu. Udział w targach był możliwy dzięki pomocy Klastra Podkarpackie Smaki oraz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.
więcejZiarno z płaskurki czy samopszy jest drogie, a mąki niestandaryzowane kapryśne. Jak zatem postępować z tym surowcem, aby uzyskać wypieki doskonałe i powtarzalne? Na to i wiele pytań udzielono odpowiedzi podczas szkolenia „Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO ”, które odbyło się w Instytucie Sadkiewicza.
więcej30 marca br. na placu przed Galerią Handlową Focus w Bydgoszczy miał miejsce eco-event. To właśnie tutaj można było skosztować pięknie udekorowanego chleba z pradawnych zbóż, m.in. z pszenicy okrągłoziarnowej. Za tą akcją stała Grupa Operacyjna Pradawne Ziarno.
więcej10 najlepszych zespołów uczniów z całej Polski, 10 deserów ocenianych wg 10 kryteriów - 25 marca br. w Katowicach mogliśmy podziwiać zmagania młodych cukierników w konkursie Deser na dychę! Kto zdobył najwyższe noty jurorów?
więcejTrendy prosto z Włoch, tajniki lodziarstwa, niezawodne maszyny, aromatyczna kawa, chrupiące gofry, wafle i opakowania oraz uzupełniające ofertę intuicyjne systemy kasowe i niezbędne w sezonie parasole – informacje między innymi na te tematy można było zdobyć podczas tegorocznych seminariów lodziarskich firmy Savpol.
więcejKolejna edycja Expo Sweet potwierdziła, że w najbliższym czasie konsumenci będą szukać słodkości naturalnych, w tym wegańskich i ekologicznych. Szyku w witrynach będą zadawać monoporcje, ale też słodkości z ciasta parzonego i czekolada z najwyższej półki. Sprawdźcie, czym żyły targi i co skupiło uwagę naszej redakcji.
więcej