25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Na przestrzeni dziesięcioleci firma WACHTEL znacząco rozwinęła portfolio urządzeń i rozwiązań, reagując na zmieniające się potrzeby rzemiosła. Obecnie nasza oferta obejmuje ponad 30 typów niezawodnych pieców o zróżnicowanej wielkości i zdolności wypiekowej oraz szeroką gamę urządzeń chłodniczych.
Polska drużyna kulinarna startuje od 2004 r., ale po raz pierwszy w zespole pojawiły się dekoratorki. 26 listopada 2018 r. Ewa Drzewicka, Angelika Chwyć i Renata Martyna wystartowały indywidualnie w kategorii „Prezentacja i ekspozycja sztuki cukierniczej”.
O podróżach, które poszerzają horyzonty smakowe, inspirują do prowadzenia bloga, pisania książek i otwarcia własnej cukierni - o tym wszystkim porozmawiamy z gośćmi panelu dyskusyjnego “Na tropach smaku”.
Gastronomia i cukiernictwo na studiach wyższych to w Polsce temat pionierski. Jedną z nielicznych uczelni, która rozwija te kierunki, jest Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach.
Już 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności. Tegoroczna, 7. edycja tego święta tradycyjnie ma za zadanie przypomnieć, jak bogatym kulinarnym dziedzictwem dysponujemy. Od początku istnienia Dnia polskiej żywności, jego pomysłodawcy zachęcają do włączenia się w tę inicjatywę.
Jeszcze tylko dzisiaj i jutro – 23 sierpnia, do północy – można zgłaszać swój udział w I edycji konkurs MASTER BAKER 2019. Piekarzu, pokaż swój kunszt, kreatywność i dołącz do najlepszych.
19-20 października 2019 r. w Arenie Gliwice już po raz kolejny odbędą się Targi branżowe SAVPOL – jedyne takie wydarzenie w Polsce skierowane wyłącznie do przedstawicieli branży lodziarskiej, cukierniczej, piekarniczej i HoReCa.