25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Wraz z nowym rokiem serią artykułów na temat opakowań, które mogą mieć zastosowanie w naszych piekarniach i cukierniach, zainicjowaliśmy cykl poświęcony produktom ekologicznym. Rozmawialiśmy o tych materiałowych, wykonanych z mączki kukurydzianej, otrębów czy słomy.
O wychodzeniu przed szereg. Na spacer. Do klienta. Na spotkania biznesowe. I wchodzeniu na rynek z ekologicznym pieczywem opowiada właściciel śląskiej firmy MDJ sp. z o.o. – piekarnia Concord Damian Stolarczyk.
W tym wydaniu Beata Sadowska daje przepis na zdrowy styl życia i biznes, Natalia Sitarska zdradza, co uratowało DESEO przed kryzysem, a Adrianna Jaworska tłumaczy przyszłość cukiernictwa. Sprawdzamy, dlaczego w piekarniach rośnie popyt na świeżo mieloną mąkę. A w BONUSIE: 10 receptur na sezonowe, zdrowe desery, lody i koktajle!
12-14 września 2019 r. w Strefie Mistrza Branży pokażemy - najnowsze trendy w piekarstwie - zaskoczymy niespotykanymi smakami - odkryjemy piękno w chlebie dzięki prostym dekoracjom i damy pozytywnego ognia!
Jak wakacje, to podróże i oczywiście dobra książka! Na dobry początek wakacji mamy dla Was dwie świetne publikacje, które zabiorą Was w podróż po smakach! „Czysty talerz” amerykańskiej aktorki Gwyneth Paltrow oraz „Deserownik” badaczki kultury kulinarnej Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. Jak dostać nową książkę?
Za 2 lata sprzedaż plastikowych produktów jednorazowego użytku na terenie Unii Europejskiej będzie nielegalna. Na czarnej liście znalazły się m.in. plastikowe sztućce, talerze, słomki, mieszadełka, patyczki do lodów, torebki i opakowania z plastiku. Naprzeciw zakazom wychodzą tkaniny: len, bawełna, juta i konopie.
W gościnnych progach Gospodarstwa Pasiecznego „Bartnik” (Stróże) w dniu 09.06.2019 odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze Stowarzyszenia Polska Ekologia. W jego trakcie podsumowano działania podjęte w ramach ostatniej kadencji, wybrano nowe władze oraz przedłożono interesujące pomysły na rozwój Stowarzyszenia.