25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Najnowsze rozwiązania technologiczne, dodatki do żywności, które podniosą walory smakowe i estetyczne, pełen atrakcji Dzień Piekarza i Cukiernika oraz pokazy cukiernicze i piekarskie realizowane przez znanych i cenionych na rynku rzemieślników – tym kuszą tegoroczne targi POLAGRA TECH odbywające się 30.09-04.10. w Poznaniu.
Puratos jest międzynarodową grupą oferującą pełen asortyment innowacyjnych produktów i wiedzę z zakresu ich stosowania w sektorze piekarniczym, cukierniczym i produkującym czekoladę.
0,5% – dokładnie taką ilość drożdży wystarczy dodać do mąki, by przyspieszyć proces fermentacji ciasta i zwiększyć objętość pieczywa. W praktyce te ilości są nawet większe. Tymczasem starsze pokolenia mistrzów piekarstwa pamiętają inne receptury na pieczywo żytnie.
Pokazy gotowania, degustacja potraw, konkursy kulinarne, strefa ekspertów - to wszystko w pawilonie Niepodległa Polska Smakuje, który do jutra trwa w Rudawce Rymanowskiej.
2 września br. w Muzeum Wsi Radomskiej odbędzie się XX jubileuszowe Święto Chleba - wydarzenie o charakterze ogólnopolskim, które cieszy się ogromnym powodzeniem. Celem organizowanej na terenie skansenu uroczystości jest kultywowanie polskiego, a w szczególności radomskiego piekarstwa.
Dekoratorzy z całej Polski dawno już zarezerwowali termin 23-24 października. To właśnie w tych dniach odbędzie się III edycja Cake Festival Poland. Jakie nowości czekają na nich tym razem?