25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Jakie są perspektywy rozwoju piekarstwa w Polsce? Łączenie sił, jak zrobili to Bogdan Smolorz (Biopiekarz) i Aleksander Nowakowski (Nowakowski Tradycja)? Rewizja produkcji i zwrot ku niestandaryzowanej mące EKO? Otwarcie się na rynek pieczywa mrożonego? Sprawdzamy też, jak może wyglądać konsumpcja, żywność i chleb w przyszłości.
3 września br. ruszyła ogólnopolska kampania reklamowa Lidl Polska „Chrupiące z pieca” z udziałem Michała Zajezierskiego, wiceprezesa Zarządu piekarni Nowel, producenta pieczywa mrożonego. Obejmuje telewizję, prasę, radio oraz nośniki OOH w największych miastach Polski - podaje biuro prasowe piekarni Nowel.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji PFPŻ ZP pt.:
„Pozasądowe metody rozwiązywania sporów konsumenckich w branży spożywczej w świetle nowych przepisów i dotychczasowych doświadczeń”. 27 września 2017 r., ul. Chałubińskiego 8, sala nr 2, Warszawa
W sobotę, 2 września, odbędą się obchody 19. Święta Chleba w Poznaniu. Jak co roku, program wydarzenia przyciągnie poznaniaków i turystów na Stary Rynek, gdzie zapewniono nie tylko dobrą zabawę dla dzieci i dorosłych, ale też stoiska z rzemieślniczymi wyrobami lokalnych piekarni i cukierni. Zapraszamy!
Na terenie województwa śląskiego trwa rekrutacja dla osób, które chcą uzyskać tytuł MISTRZA w zawodach piekarz lub cukiernik wraz z kursem pedagogicznym, w ramach projektu "Potwierdzone kwalifikacje zawodowe Twoją szansą na lepsze jutro". Kto i z jakich śląskich miejscowości może wziąć udział w projekcie?