25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej PFPŻ ZP pt.:
„Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”. 11 października 2017 r., Hotel Marriott, Sala Congress Hall, Warszawa
Takie między innymi mają być efekty utworzenia Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności. O przyjęciu projektu dotyczącego jej powstania poinformował Rafał Bochenek, rzecznik rządu. Nowa organizacja ma zacząć funkcjonować od stycznia przyszłego roku.
Siódmy raz spotkamy się, aby razem kreować smaki, zaskakiwać formami i nietuzinkowymi rozwiązaniami branżowymi. Wachlarz produktów z roku na rok się wzbogaca, wszyscy chcemy rozwijać się, odpowiadać na rosnące potrzeby konsumentów.
11 października br. Akademia Mistrza ZT Kruszwica S.A. organizuje trzecią edycję Celebrity Meeting. Będzie to kolejna okazja do spotkania z wybitnym cukiernikiem oraz poznania tajników jego pracy.
Prowadzisz małą lub średnią piekarnię? Jesteś producentem mąki, dodatków do pieczywa lub sprzętu i urządzeń? Nie jest Ci obojętna przyszłość pieczywa rzemieślniczego w Polsce? Porozmawiajmy o programie wsparcia rzemiosła podczas spotkania w Lublinie, 11 września br.
Jubileuszowa, 10. edycja Expo Sweet to świetna okazja, żeby spróbować sił w mistrzostwach oraz konkursach organizowanych dla cukierników i dekoratorów cukierniczych. Organizatorzy już czekają na Twoje zgłoszenie. Nie zwlekaj!
W ostatnich latach notuje się systematyczny spadek jakości pieczywa. Przyczyniły się do tego zarówno piekarnie w hipermarketach, gdzie pieczywo produkuje się najczęściej metodami bezpośrednimi (bez zakwasów), jak i te, w których ze względu na ostrą konkurencję cenową zrezygnowano z długich i kosztownych procesów fermentacyjnych.