25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Z końcem maja mija termin wpłaty przez pracodawców organizujących zakładowy fundusz świadczeń socjalnych co najmniej 75% równowartości odpisu podstawowego na rachunek bankowy tego funduszu.
Wkrótce finał Mistrzostw Polski Barista 2014! 23-24 maja br. w Warszawie, w Soho Factory, zmierzą się najlepsi polscy bariści, a ten, kto zwycięży, będzie reprezentował Polskę na Mistrzostwa Świata w Rimini. Oprócz finałowych zmagań organizator zapewnił wiele atrakcji dla zwiedzających.
Dzięki promocji produktów regionalnych w województwie łódzkim może przybyć miejsc pracy. Unijne środki można wykorzystać do rozwoju produkcji m.in. koziego sera, chrzanu, jabłek i chleba. Przedsiębiorcy mogą liczyć m.in. na 50 tys. bezzwrotnej zapomogi z Brukseli – informuje Agencja Informacyjna Newseria.pl
Komisja Sejmowa zakończyła pracę nad ustawą o cenach, projekt trafi 20 maja do Komisji Senackiej. Istotną zmianą ma być zniesienie obowiązku metkowania ceną pojedynczych produktów.
10-16 maja w Wielkiej Brytanii trwał Real Bread Maker Week. Impreza jest organizowana od 2009 r. przez stowarzyszenie Real Bread Campaign, aby zachęcić ludzi do kupowania dobrego chleba w małych, lokalnych piekarniach albo do wypiekania go samodzielnie ‒ podał BioKurier.pl.
15 maja odbyło się ostatnie szkolenie z cyklu „Znakowanie żywności” w Katowicach. Uczestnicy szkolenia pod czujnym okiem specjalistki ds. znakowania i bezpieczeństwa żywności, Wioletty Bogusz-Kaliś, zmierzyli się z tematem „Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę”.
Daktylowe wypieki są charakterystyczne przede wszystkim dla kuchni arabskiej, choć doskonale znane są również w kuchni indyjskiej oraz izraelskiej. Jako dodatek są stosowane także w ciastach europejskich. Przyjrzyjmy się, jakie desery można wyczarować z daktyli.