25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Targi Expo Sweet mają swoje drugie, wartościowe oblicze. Jest nim możliwość rozmowy z ekspertami, konsultacje, wymiana doświadczeń, uczestnictwo w szkoleniach oraz nabycie książek. Jeden z naszych redaktorów – Michał Rusek specjalizuje się właśnie w tej sferze...
Zofia Kobus ma 74 lata. Pracuje 8-12 godzin na dobę, zwłaszcza nocą, tak samo od osiemnastu lat. Nie jest celebrytką. Sama prowadzi piekarnię, ma misję. Nigdy pewnie nie przypuszczała, że kogoś tak zafascynują jej osoba i ciężka praca, że uczyni ją bohaterką projektu artystycznego.
Przy Krajowej Izbie Gospodarczej powstała Krajowa Rada Rolnictwa Ekologicznego. To odpowiedź na liczne sygnały wskazujące na potrzebę funkcjonowania takiej instytucji, zajmującej się rozwojem polskiego rolnictwa ekologicznego i prowadzenia dialogu pomiędzy Ministrem a organizacjami działającymi na rzecz jego rozwoju.
3-5 lutego br. podczas międzynarodowych targów Europain w Paryżu odbyły się mistrzostwa piekarzy – Masters de la Boulangerie, organizowane przez firmę Lesaffre. Trzech kolejnych piekarzy – artystów, wizjonerów, mistrzów w swoim fachu – dołączyło do elitarnej grupy 6 zdobywców tytułu World Master Baker.
Swój udział w rozmowach handlowych edycji 2018 zgłosili już kupcy m.in. z Wietnamu, Hiszpanii, Hong Kongu, Turcji, Bułgarii, Pakistanu, Rumunii, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Mołdawii. Kolejny raz na targach zagości pawilon włoski Bellavita.
Z roku na rok rośnie świadomość Polaków jako konsumentów, dlatego też chętniej wybieramy produkty wytwarzane metodami rzemieślniczymi zamiast tych produkowanych masowo. Taki trend widoczny jest między innymi w branży cukierniczej. Dlaczego Polacy coraz chętniej odwiedzają pracownie cukiernicze i jakie wypieki zamawiają?