25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
VIII Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet 2017, 27 lutego 2017 r. | Była pieczona dynia, lody chałwowe z świeżym plastrem miodu, ale to deser w kształcie awokado wzbudził największe uznanie jury i pozwolił Tomaszowi Szypule oraz Łukaszowi Parzymskiemu stanąć na podium Lodziarskich Mistrzostw Polski!
Diamant jest jednym z czołowych producentów składników piekarniczych w Austrii. Ma silną pozycję rynkową w Polsce i w Czechach. Jest także obecny w całej Europie Środkowo-Wschodniej za pośrednictwem dystrybutorów i partnerów oferujących produkty pod marką Diamant oraz pod markami własnymi.
Książka o polskiej kuchni, kulturze, tradycjach, czyli "Polish Culinary Paths" Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek po raz kolejny została nagrodzona! To dowód na to, że mamy czym się pochwalić i to na arenie światowej!
Trudno powstrzymać się od jedzenia, widząc czekoladowe ciastko z kremem. Na szczęście teraz można tej pokusie ulec bezkarnie, jeśli wybierzemy ciasto z niezwykłej cukierni, w której praktycznie nie używa się cukru. Ale tworzy się słodkości jak ze snu!
Technologia produkcji pieczywa żytniego to temat złożony i niepozbawiony kruczków, dlatego każdy etap wymaga uważnej analizy. Zaczęliśmy od przedstawienia metod wytwarzania kwasów oraz kontroli ich jakości. Oddzielnie omówiliśmy wytworzenie ciasta, jego dzielenie i formowanie.
Na odbiór wrażeń sensorycznych wpływają nie tylko smak oraz tekstura, ale również barwa produktu. Świat bez kolorów byłby szary. To dzięki nim jesteśmy w stanie odróżnić m.in. smaki landrynek w jednym opakowaniu, możemy zachwycać się barwnymi dekoracjami na ciastach.