25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Kiedyś nie do pomyślenia, dziś już chyba nikogo nie dziwi. Coraz więcej piekarni decyduje się sprzedawać pieczywo przez Internet. Przykładem może być Piekarnia Tradycyjna Gminnej Spółdzielni Ozorków. Starczy kilka kliknięć myszką, by jej wyroby w niedługim czasie pojawiły się na stołach zabieganych konsumentów...
Wkrótce finał Mistrzostw Polski Barista 2014! 23-24 maja br. w Warszawie, w Soho Factory, zmierzą się najlepsi polscy bariści, a ten, kto zwycięży, będzie reprezentował Polskę na Mistrzostwa Świata w Rimini. Oprócz finałowych zmagań organizator zapewnił wiele atrakcji dla zwiedzających.
Dzięki promocji produktów regionalnych w województwie łódzkim może przybyć miejsc pracy. Unijne środki można wykorzystać do rozwoju produkcji m.in. koziego sera, chrzanu, jabłek i chleba. Przedsiębiorcy mogą liczyć m.in. na 50 tys. bezzwrotnej zapomogi z Brukseli – informuje Agencja Informacyjna Newseria.pl
Komisja Sejmowa zakończyła pracę nad ustawą o cenach, projekt trafi 20 maja do Komisji Senackiej. Istotną zmianą ma być zniesienie obowiązku metkowania ceną pojedynczych produktów.
10-16 maja w Wielkiej Brytanii trwał Real Bread Maker Week. Impreza jest organizowana od 2009 r. przez stowarzyszenie Real Bread Campaign, aby zachęcić ludzi do kupowania dobrego chleba w małych, lokalnych piekarniach albo do wypiekania go samodzielnie ‒ podał BioKurier.pl.
15 maja odbyło się ostatnie szkolenie z cyklu „Znakowanie żywności” w Katowicach. Uczestnicy szkolenia pod czujnym okiem specjalistki ds. znakowania i bezpieczeństwa żywności, Wioletty Bogusz-Kaliś, zmierzyli się z tematem „Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę”.
Daktylowe wypieki są charakterystyczne przede wszystkim dla kuchni arabskiej, choć doskonale znane są również w kuchni indyjskiej oraz izraelskiej. Jako dodatek są stosowane także w ciastach europejskich. Przyjrzyjmy się, jakie desery można wyczarować z daktyli.