25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” sponsorują kierowcę rajdowego Grzegorza Miksę, startującego w zespole z pilotem Michałem Lipowieckim w Rajdowych Samochodowych Mistrzostwach Śląska 2014. To już trzeci rok satysfakcjonującej dla obu stron współpracy.
Co najmniej 1,6 tys. ton jedzenia ląduje rocznie w szkolnych koszach na śmieci – szacują nauczyciele biorący udział w programie Tesco dla Szkół. Dzieci wyrzucają głównie przygotowane w domu kanapki, wybierając zamiast tego słodycze i przekąski ze szkolnego sklepiku, oraz pozostałości po posiłkach na stołówce.
Kolejne dane o liczbie nowo zarejestrowanych jednoosobowych firm wskazują na to, że poprawa warunków ekonomicznych studzi zapał Polaków do zakładania własnego biznesu. Mniej jest jednocześnie zamykanych firm.
– Organizatorzy nowego konkursu cukierniczego „Trendy Chocolate Chef” chcieli pokazać, że czekolada ma nie tylko słodki smak i można ją zaaranżować na talerzu w niekonwencjonalny sposób, ale również zwrócić uwagę na tych, którzy robią to po mistrzowsku – pisze nasza korespondentka Aurora Czekoladowa prosto z Bydgoszczy.
Tuż po długim weekendzie, 6 maja, w Katowicach zorganizowaliśmy drugie szkolenie z cyklu "Znakowanie żywności". Tym razem nasza autorka, specjalistka ds. znakowania i bezpieczeństwa żywności, Wioletta Bogusz-Kaliś, skupiła się na zagadnieniu przekazania konsumentom informacji na temat żywności nieopakowanej.
Najpierw 8 maja br. w siedzibie Colours Of Coffee w Warszawie odbędą się eliminacje do Mistrzostw Polski Barista 2014 w Regionie Centralnym. Tydzień później, 23-24 maja, emocje sięgną zenitu podczas finału w warszawskim Soho Factory. Tym emocjom będą towarzyszyć atrakcje przygotowane dla miłośników kawy i herbaty.
Czy zastanawialiście się kiedyś, jak się robi kandyzowaną skórkę pomarańczy, która właśnie topi się w lukrze świątecznego makowca, kolorowe kostki owoców w biszkoptowym keksie bądź na lodowym deserze?