Kruche ciasteczko dobre na wszystko! 0
Trzy francuskie przedsiębiorczynie wypuściły na rynek kruche ciasteczka pod marką „Kignon”. Do ich wypieku użyły mąki z... niesprzedanego pieczywa.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Trzy francuskie przedsiębiorczynie wypuściły na rynek kruche ciasteczka pod marką „Kignon”. Do ich wypieku użyły mąki z... niesprzedanego pieczywa.
więcejW dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w halach EXPO XXI w Warszawie odbędzie się kolejna, IX edycja targów WorldFood Poland, które od początku swojego istnienia pretendują do najważniejszego i największego wydarzenia biznesowego sektora spożywczego w Polsce i w tej części Europy.
więcejIstnIeje wIele metod dekoracjI chleba,ale to nacinanie pozwala zrealizować właściwie każdy projekt, jaki sobie wymarzymy. W grudniu stawiam na bombki, choinki i elfy rodem z fabryki świętego mikołaja. A wszystko zaczyna się od ostrza nożyka.
więcejPrzygotowaliśmy dla Państwa zbiór 42 receptur z ostatnich świątecznych wydań Mistrza Branży.
więcejWydawałoby się, że to nie najlepszy czas na otwieranie lokalu gastronomicznego, a jednak sieć Fit Cake przez ostatnie półtora miesiąca uruchomiła 6 nowych franczyz, jedna natomiast – w Toruniu – została gruntownie przeorganizowana i oddana klientom w nowej odsłonie.
więcejMakowce, serniki, smażone ryby, kapusta to przysmaki świąteczne, które choć pyszne, są też ciężkostrawne. Właśnie dlatego tak ważnym dodatkiem do potraw jest chleb. Warto więc zadbać, żeby zawierał on przyprawy wspomagające proces trawienia.
więcejPanettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? A na naszej okładce najmłodszy laureat w historii World Chocolate Masters - Lluc Crusellas.
więcej