25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W nowym Mistrzu Branży milenialsi rządzą i opowiadają: Maciej Majzon-Wójtowicz o pracy na wysokościach i ciągłym uczeniu się czekolady, Justyna Roszkowska o tworzeniu Pochlebnie, a Joel Kroeker o chlebie pobudzającym do myślenia. Sprawdzamy też RUBY (czekoldę milenialsów!) okiem fachowców i modne trendy w tortach.
O ciągłej potrzebie uczenia się i podnoszenia cukierniczych umiejętności. O wyższości zajęć typu masterclass nad szkoleniami uczestniczącymi, a także o nowej akademii cukierniczej blisko południowej granicy z Polską - pisze mistrzyni cukiernictwa Sylwia Krębuszewska-Kozieł, właścicielka Piekarni Cukierni Gałuszka w Żywcu.
Sposobem na promocję szkolnictwa zawodowego i podniesienie jego poziomu na Śląsku ma być dofinansowany ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego projekt „Śląskie. Zawodowcy”. Przeznaczony dla uczniów oraz nauczycieli szkół branżowych oraz techników trzyletni program wsparcia rusza we wrześniu.
Podczas Śląskiego Kongresu Zawodowego regionalne izby rzemieślnicze z terenu województwa śląskiego oraz Kuratorium Oświaty w Katowicach podpisały porozumienie w sprawie współpracy na rzecz poprawy stanu kształcenia zawodowego, w szczególności realizacji praktycznej nauki zawodu. Jakie działania przewidziane są w jego ramach?
Ponad 70 przepisów na słodkie i wytrawne wypieki oraz desery – wśród nich te tradycyjne (w odświeżonej wersji) i inspirowane kuchnią azjatycką. Do tego interesujące felietony i piękne, proste, jasne zdjęcia. 17 maja br. ukaże się nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, a 22 maja br. Warszawie spotkanie premierowe!
6 kwietnia br. odbyła się XXVI Wielka Gala organizowana przez Izbę Rzemieślniczą oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. Jak co roku najlepsze firmy z województwa śląskiego uhonorowano nagrodami w kategoriach Firma z Jakością, Wiarygodny Lider Biznesu i Firma Rodzinna; przyznano też tytuł Rzemieślnika Roku.