25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
30 specjalnych zaproszeń dla Czytelników Mistrza Branży już czeka w naszej redakcji! Specjalne, bo bez konieczności rejestrowania on-line, bez oczekiwania w długiej kolejce do rejestracji przed najbardziej oczekiwanym wydarzeniem w branży – Expo Sweet 2017! Na Wasze zgłoszenia czekamy do 22 lutego br.
Znamy już wymiary idealnej kobiety. A jak powinien wyglądać pączek, który stanie się obiektem pożądania nawet tych, co są na wiecznej diecie? Ten na pewno nie powinien być chudy. Raczej tłusty i pełen słodkiego nadzienia. Ale czy to wystarczy? Tajniki powstawania idealnego pączka zdradzili nam mistrzowie tego smakołyku.
Skąd pewność Piotra Kucharskiego, szefa piekarni wrocławskiej Chleboteki, że czeka nas chlebowa rewolucja? Czy branża lodziarska przechodzi rewoltę pod hasłem "naturalności", czy to zwykły blef? Jak mistrz deserów Walter Vogt odkrywa smaki w najprostszych surowcach? I jak tworzyć piękno, krok po kroku, według Igi Sarzyńskiej?
20 lipca 2016 r. zmieniła się sytuacja prawna i od tego dnia nie funkcjonują pojęcia „środka spożywczego specjalnego przeznaczenia żywieniowego” oraz „żywności dietetycznej”. Nie ma już środków spożywczych specjalnego przeznaczenia bezglutenowych, przeznaczonych dla sportowców, cukrzyków czy bezsodowych. Co zatem jest?
Rynek żywności przechodzi nieustanne rewolucje: od wprowadzania produktów o obniżonej zawartości cukru, bez cukru, poprzez produkty beztłuszczowe, bezglutenowe, aż po te pozbawione laktozy. Celem tych metamorfoz jest przede wszystkim zdrowie. W trosce o nie konsumenci są w stanie znieść wszelkie zmiany i zapłacić każdą cenę.
25 lat naszej obecności na rynku piekarsko-cukierniczym to niekwestionowany sukces, którym pragniemy się podzielić. To ćwierćwiecze jest wyznacznikiem tego, jak wielkim zaufaniem darzą nas klienci, nasi partnerzy oraz ci, którzy przez te wszystkie lata tworzyli i wciąż tworzą firmę Ambasador 92.